סיר פרגיות ופטריות להיט – סיר לשבת וחג
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים –
חצי קילו פרגיות
2 בצלים
סלסלת פטריות טריות קצוצות
2 חבילות ערמונים בוואקום
חופן כוסברה קצוצה
כף שטוחה תבלין גריל עוף
כפית אבקת מרק עוף
כפית כורכום
5 גרגירי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
ראשית נפרוס את הפרגיות לרצועות ונתבל בתבלין גריל עוף ונחזיר למקרר לפחות לשעה.
את הבצלים נפרוס דק יחסית
ונתחיל לטגן בשמן בסיר גדול.
לאחר מכן נכניס גם את הפרגיות ונמשיך לטגן מספר דק’.
בשלב הזה נתבל,
נערבב היטב ונוסיף את הפטריות והערמונים.
נכסה את הפרגיות בחצי גובה עם מים
ונביא לרתיחה.
נבשל לפחות 45 דק’ על אש נמוכה.
בתאבון!