קטגוריות
עוגיות

אוזני המן קלאסיות עם דגשים בסיסיים

אורית חדידה
אוזני המן קלאסיות עם דגשים בסיסיים
מאת – אורית חדידה
המרכיבים – 
קילו קמח לבן רגיל
2 שקיות אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
2 חבילות חמאה או מרגרינה רכה או מחמאה (400 גרם)
למילוי:
-ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים
-ממרח שוקולד
אופן ההכנה – 
להכנת הבצק נשים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר.
נפעיל את מעבד המזון או המיקסר עד לבצק אחיד ונעצור.
מעבירים את הבצק לקערה וסוגרים עם ניילון ושמים במקררלמנוחה של כמה שעות או לילה.
מחממים תנור 170 מעלות.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל 4 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק בצק דק יחסית, קורצים לעיגולים ושמים איזה מילוי שרוצים.
סוגרים ב3 פינות ויוצרים אוזן המן.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ20 דק’ או עד שהבצק מוכן אך נשאר בהיר באופן יחסי.
2 דגשים חשובים – לעבד את הבצק במינימום זמן לפריכות מקסימלית – לישה ארוכה תביא לתוצאת בצק קשה מהרצוי באוזני המן, ולאפות עד שמוכן ולא יותר מכך.
בהצלחה ופורים שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *