
עוגיות מקרוד תוניסיות הן לא רק מאפה מתוק, אלא גם זיכרון טעים של מסורת משפחתית חמה.
לקראת חג הפורים, זה הזמן המושלם להתכנס עם המשפחה, להכין את העוגיות האלה ביחד, וליהנות מטעמים מתוקים שמחממים את הלב.
עוגיות מקרוד, או מקרוט, הן עוגיות מסורתיות שמקורן בצפון אפריקה, במיוחד באזור לוב (טריפולי).
עוגיות המקרוד הן חלק בלתי נפרד מהמסורת הקולינרית של יהדות לוב ותוניס ושל קהילות יהודיות אחרות מצפון אפריקה.
נהוג להגיש את העוגיות באירועים מיוחדים, חגים ומועדים, כמו פורים ומימונה.
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
לבצק:
500 גרם סולת
חצי כוס שמן
גרידת תפוז
חצי כפית אבקת אפייה
כוס וחצי מים פושרים
כוס קמח
למילוי:
חבילת ממרח תמרים בוואקום
מעט קינמון
קורט ציפורן
חצי כוס מיץ תפוז
לסירופ:
כוס וחצי מים
2 כוסות סוכר
כף דבש
מיץ מחצי לימון
כפית מי זהר/ורדים
אופן ההכנה –
את כלל מרכיבי הבצק מערבבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק,
אפשר ללוש גם עם הידיים.
אם הבצק יוצא רטוב מעט אפשר להוסיף עוד מעט סולת.
למילוי:
מערבבים את התמרים עם מיץ התפוזים,
לשים היטב, לפעמים יש תמרים בוואקום לא רכים מספיק כדי למרוח אותם על הבצק,
לכן צריך להמשיך ללוש עם הידיים עד למרקם רך ונעים.
הכנת הסירופ:
בסיר קטן מערבבים את המים, הסוכר והדבש
ומביאים לרתיחה עד שהסירופ מסמיך, אבל לא יותר מדי, מורידים מהאש, מוסיפים את הלימון ומי הזהר/ורדים ומצננים.
יוצרים מבצק הסולת נקניק עבה ואז מרדדים עם מערוך או עם הידיים (הבצק לא קל לעבודה).
מרדדים לריבוע ונעזרים עם הידיים,
ולאחר מכן מורחים מהמילוי ומגלגלים לרולדה,
מהודקת היטב, וחותכים לפרוסות בעובי 2 אצבעות.
מחממים סיר עם שמן עמוק,
השמן חייב להיות חם ומכניסים כמה עוגיות אל תוך הסיר בהדרגה,
וגם לא לשים הרבה עוגיות כדי שלא ידבקו.
לאחר שקצת סובבנו וערבבנו והעוגיות השחימו מעט
מוציאים את המקרוד ומניחים על נייר סופג.
לאחר שסיימנו מעבירים ישר לסירופ, ומוציאים לצלחת הגשה.
ממכר וטעים, חג שמח!
