
סלט מיונז/ מנה קלאסית
שכולם אוהבים
מאת צביה אורן
המרכיבים-
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לריבועים
3 ביצים קשות ( לבשל בנפרד)
אפונה קפואה כוס
2 גזרים מקולפים ומבושלים וחתוכים לקוביות
3 מלפפונים בחומץ חתוכים לקוביות
3 כפות מיונז
1/2 כפית מלח ורוד הימלאיה
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה –
נבשל את האפונה כמה דקות במים רותחים ונסנן .
נבשל את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לקוביות במים חמים עם תוספת כפית מלח
נבשל עד לריכוך, להשאיר אותם יציבות ולא מושי.
לסנן ולצנן.
להעביר לקערת סלט,
נוסיף קוביות גזר ואפונה
את המלפפונים החתוכים לריבועים, נוסיף ביצים קשות חתוכות לקוביות.
נערבב בעדינות
נוסיף תבלינים ואת המיונז,
נערבב , נתקן תיבול.
ויש לנו סלט נהדר כתוספת לכל דבר.
בתוספת שניצל ויש לנו ארוחה!
אפשר להכין מיונז ביתי:
מתכון:
3 ביצים קשות
כף חומץ תפוחים
קמצוץ מלח
3/4 כוס שמן
טוחנים עם מוט בלנדר עד למרקם חלק
אם יש צורך מוסיפים מעט שמן.
מחזיק שבוע במקרר.