
מתכון מנצח למופלטה שאף פעם לא מאכזבת.
המרכיבים-
ק”ג קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
כ 3 ורבע כוסות מים פושרים
לתבנית –
כוס וחצי שמן לשים בתבנית שטוחה.
אופן ההכנה-
שמים בקערה את היבשים קודם את השמרים ומסביב מלח. עושים גומה ושופכים את המים לאט לאט וללוש את הבצק בערך 7 דקות עד שנפרד מהדפנות אפשר במיקסר .
לגלגל כדורים בערך 20 25 כדורים .
לשים בתבנית עם השמן ולכסות.
להמתין חצי שעה .
לרדד כדור לעלה דק דק ולהניח על מחבת חמה לטגן את הראשונה ואז להפוך ולהניח עיגול נוסף וכך הלאה לערום ערימה של מופלטות ולהגיש