עוגת גזר המתכון מאת – אור- לי כרמלי בסון
המרכיבים-
3 ביצים
3/4 כוס סוכר רגיל
3/4 כוס סוכר חום בהיר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
כוס וחצי כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
4 גזרים מגורדים
חצי כפית מלח
כף קינמון
לקצפת –
כוס חלב
שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג
אופן הכנה –
להקציף 3 ביצים עם כל הסוכר .
להוריד מהירות ולהוסיף את השמן והמים ואח”כ את הקמח אבקת האפיה והסודה לשתיה, בסוף את הגזר המגורד הקינמון והמלח.
להעביר תבנית משומנת 22-24 בקוטר.
לאפות על חום של 170 מעלות כ 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
כשהעוגה מתקררת, לחצות את העוגה.
הקרם להקציף
למרוח את הקצפת וגם מעל העוגה אפשר לקשט באגוזים, שקדים, גזר מגורד או כל מה שעולה בדעתכם
רוצים פרווה – לא חייבים קרם אפשר לפזר אבקת סוכר למעולה.
תגובה אחת על “עוגת גזר עסיסית ורכה”
שלום לעורכת המתכון, אשמח מאוד לדעת מה מישקל 4 גזרים, יש גדולים וקטנים, אם אפשר לשערך את משקלם, אודה מאוד, ובתודה מראש, מרים.