בקלאווה – מאת – ליזט יחיאל
המרכיבים-
חבילת בצק פילו מצונן של שמרית
400 גרם אגוזי מלך ניתן להוסיף חצי פיסטוקים
4 כפות סוכר וכף קינמון.
בערך 150-200 גרם חמאה או מרגרינה /שמן מומסת
אופן ההכנה –
לטחון אגוזים ולערבב עם סוכר וקינמון
להניח עלה של פילו להבריש בחמאה להניח מעל עלה נוסף ולהבריש בסך הכל 3 עלים לכל רולדה לשים בקצה 4 כפות מהאגוזים ולגלגל לרולדה לרפד תבנית אפיה להניח את הרולדות בתבנית .
לחתוך לפני האפיה עדיף
לאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה.
סירופ-
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
להרתיח להוסיף מעט מיץ לימון וכמה טיפות מי וורדים לבשל על הגז כרבע שעה עד שמסמיך לקרר ברגע שהבקלוואה מוכנה להוציא מהתנור ולשפוך את הסירופ כשהוא קר
22 תגובות על “רולדות בקלאווה קל להכנה”
ליזט אשמח לדעת איך הרולדות נחתכות ככה יפה ולא מתפרקות לך
תחתכי לפני אפיה
תודה רבה על השיתוף נראה מעולה
האם ניתן להמיר את הסוכר בסירופ למשל מייפל טהור ובאיזו כמות?
ניתן אבל יהיה פחות מתוק תנסי
שלום רב
מתי אני חותכת את הרולדות?
לפני דאני מכניסה לתנור או אחרי?
אם אחרי, כשזה עדיין חם או לחכות שיתקרר?
לפני עדיף
כל הכבוד
תודה
באיזה שלב חותכים את הרולדה. לפני או אחרי האפיה?
לא כתוב באיזה שלב חותכים את הבקלאווה.
לחתוך לפני האפייה?
כן
נראה מהמם
תודה
פרוסים לפני או אחרי האפיה?
מצי פורסים את הבקלווה לפני או אחרי האפיה?
בקלאווה וכן חצילים מעולים. תודה רבה
לגבי הבקלאווה כמה זמן הבקלאווה תואר פריחה
וכן כיצד לאחסן אותה.?
האם לחתוך את הרולדות לפני אפיה או אחכי
האם לחתוך את הרולדות לפני אפיה או אחרי
אפשר לפני אפשר אחרי לא משנה
יצא פצצה!
תודה על מתכון מדויק, קל וטעים!!!!
מעולה והתודות לליזט המוכשרת