קטגוריות
Uncategorized

כמו במסעדה – פטריות וחזה עוף בטמפורה ברוטב צ’ילי, לימון וסויה

שני ביטון דמול

ממש כמו מסעדה אסייאתית רק בבית –

פטריות וחזה עוף בטמפורה ברוטב צ’ילי, לימון וסויה!

מאת – שני ביטון דמול

המרכיבים-

קילו חזה עוף חתוך לרצועות

פטריות טריות סלסלה לפחות

טמפורה –

כוס מים קרים

חצי לימון סחוט

3 כפות גדושות קורנפלור

2 ביצים

3 כפות צ’ילי מתוק

מלח, פלפל

2 כפות גדושות קמח

חצי שקית אבקת אפייה.

לרוטב –

כוס צילי מתוק

מיץ מחצי לימון

1/2 כוס מים,

2 כפות סויה.

אופן ההכנה –

תכינו את הכל לפי סדר הכתיבה:
לשים בקערה, כוס מים קרים,
לסחוט חצי לימון, 3 כפות קורנפלור גדושות, לערבב טוב טוב עד שקורנפלור נמס,
להוסיף 2 ביצים ולערבב היטב, 3 כפות צ’ילי מתוק, מלח פלפל,להוסיף 2 כפות קמח גדושות, ולטרוף היטב עד שלא יהיו גושים
ואז להוסיף חצי שקית אבקת אפיה ולערבב טוב טוב.
לחתוך חזה עוף לרצועות קטנות,
לשים בתוך בלילת הטמפורה ולתת לזה לנוח לפחות רבע שעה.
לחמם טוב שמן עמוק ולטגן.
את הפטריות הטריות אתן שמות שלמות בתוך הבלילה שנשארה מרצועות העוף ומטגנות אותו הדבר.
במקביל להכין רוטב –
לחמם במחבת כוס צילי מתוק עם מיץ מחצי לימון ו1/2 כוס מים, 2 כפות סויה.
ברגע שרותח להנמיך את האש ולהוציא

את רצועות העוף מהשמן ישירות למחבת עם הצ’ילי, לערבב מעט ובעדינות שלא יתפורר להגיש – עם בצל ירוק ושומשום
בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *