קטגוריות
קציצות ראש השנה

פרחי כרובית ממולאים בבשר ברוטב לימוני, טעם חלומי

 

צילום – שני ביטון דמול
פרחי כרובית ממולאים בבשר בקר ברוטב לימוני,
טעם חלומי… ממליצה בחום 🙂

המתכון המושלם הזה מאת – שני ביטון דמול

המרכיבים –
כרובית אחת לחתוך לפרחים לא גדולים אחרת זה יוצא ענק עם המילוי
למילוי הבשר-
1/2 קילו בקר טחון
בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, רבע כפית אגוז מוסקט/בהרט
3 כפות קמח מצה/ פירורי לחם
2 כפות שמן
2 כפות מים.
אופן ההכנה –
לערבב את מרכיבי המילוי.
למלא את פרחי הכרובית כשהפרח כלפי מטה ובצד של הגבעול למלא בשר , להניח בצד.
להכין בלילה שבה טובלים את הכרובית לפני הטיגון:
3 ביצים
חצי לימון סחוט
חצי כוס מים קרים
מלח, פלפל
לטרוף היטב ואז להוסיף בהדרגה כוס קמח תוך כדי ערבוב שלא יהיו גושים ולטרוף למרקם חלק ואחיד.
לחמם מחבת עם שמן ולטגן.
הכנת הרוטב- 
לקחת סיר רחב שלא יהיו אחד על השני ( סוטאז’).
4 בצלים פרוסים
לטגן אותם עד שקיפות.
כפית גדושה כורכום,
רבע כפית פפריקה אדומה
מלח פלפל
רבע כפית קינמון
כף גדושה מרק עוף
ומיץ מלימון שלם.
להוסיף מים
בגובה רבע סיר .
להביא לרתיחה ואז לסדר את הכרוביות בסיר לאחר שעברו טיגון כמובן.
לבשל על להבה בינונית בערך 40 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *