שמרים שוקולד
מאת – Hadas gildov
המרכיבים –
לבצק:
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים
קילו קמח
3/4 כוס שמן
כף מלח
אופן ההכנה –
ללוש במשך 2 דקות במהירות בינונית נמוכה את כל המרכיבים למעט המלח והשמן.
לעצור ולהוסיף את השמן והמלח.
ללוש עוד 5 דק’ ולהתפיח עד הכפלת הבצק .
אפשר להתפיח גם במקרר ללילה.
לאחר שתפח מחלקים את הבצק ל2 ,
פותחים לדף לא עבה אך גם לא דק מידי, מורחים מה שרוצים , פה מרחתי ממרח שוקולד.
מגלגלים את הדף, לאחר שהדף מגולגל חורצים באמצע ולא עד הסוף את “נחש” הבצק, ולאחר שיש לנו את שני הנחשים כך , קולעים את שניהם ומכניסים לתבנית עגולה.
ברגע שהבצק בתבנית , מתפיחים שוב עד הכפלת נפח הבצק.
אופים על 170 מעלות 40 דק’ או עד שמוכן.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך סירופ סוכר שעשוי מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים על הגז.
בהצלחה , שבת שלום !!!