שקדי עגל ברוטב פיקנטי .
נוסח מרוקאי טעים טעים
מאת – שני שרביט שוקרון
הרכיבים –
בערך קילו שקדי עגל
גמבה
שום
פלפלים חריפים
כוס או 2 גרגירי חומוס סנפרוסט
פפריקה
כורכום
כמון
מרק עוף
אופן ההכנה –
להרתיח את שקדי עגל חתוכים לקוביות במים רותחים 30 דק עם כפית שטוחה כורכום ולאחר מכן לסנן ולנקות טוב.
בסיר רחב סוטאג’
לטגן בשמן גמבה רצועות
פלפל חריף טבעות.
כוס גרגרי חומוס סנפורסט
ו10 שיני שום
לתבל
בכף פפריקה מתוקה בשמן
כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
קצת כורכום
להוסיף בערך 3 כוסות מים רותחים.
להוסיף את שקדי העגל .
ולתת בישול על אש נמוכה במשך שעה או יותר ,עד שהשקדים מתרככים..
ולמעלה לקשט בכוסברה קצוצה .