ניו יורק צ’יזקייק
על פי מתכון של קרין גורן
מאת – ריקי כהן
המרכיבים –
תבנית קוטר 24 או 26 (בתמונות תבנית 26)
לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים וניל או שוקולד
120 גרם חמאה מומסת
150 עד 200 גרם ריבת חלב (כתצי כוס)
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
500 גרם גבינת שמנת 30%
1 פחית חלב מרוכז (כ 400 גרם)
4 ביצים
לציפוי שמנת חמוצה:
2 שמנת חמוצה (400 גרם)
4-5 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
ריבת חלב
אופן ההכנה –
מכינים את התחתית, טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים עם החמאה המומסת.
מהדקים היטב עם כף או תחתית של כוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא בינתיים.
למלית:
מחממים תנור ל 140 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית.
מערבבים את הגבינות היטב , מוסיפים חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה.
מוסיפים ביצים, אחת אחת וטורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מורחים שכבה של ריבת חלב על תחתית הביסקוויטים.
שופכים לתבנית את בלילת הגבינות ואופים כשעה וחצי.
העוגה תהיה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת כמו ג’לי במרכז (היא תתיייצב בקירור).
כשהעוגה מוכנה מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מוציאים מהתנור ומצפים את העוגה, הציפוי ייתייצב מחום העוגה, מניחים לצינון מוחלט ומעבירים למקרר ללילה.
הקישוט:
לפני ההגשה ,כהעוגה קרה, שמים ריבת חלב בשקית זילוף קטנה “ומקשקשים” באופן חופשי מעל העוגה.
בהצלחה ובתאבון !