תבשיל עוף מרוקאי עם זיתים לכבוד השבת
המרכיבים –
חלקי עוף 4-6
בצל
שום
כרפס ענפים
גמבה חתוכה רצועות
פפריקה
כמון
כורכום
2 כפות רסק עגבניות
קצת פלפל צילי חריף
כוסברה
מיץ לימון סחוט
קופסה זיתים מגולענים
אופן ההכנה –
נרתיח מים ,נסנן את הזיתים מהקופסה ונרתיח בתוך המים כמה דקות .נוציא ונסנן .
בסיר רחב נטגן בצל נוסיף שום וחלקי העוף ונטגן טוב .
נוסיף גמבה ,תבלינים ורסק
נוסיף זיתים
מים עד כיסוי .
נבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהעוף רך .
נוסיף מלכ כוסברה ומיץ לימון ונבשל עוד 5 דקות.