עוגת שמרים פרווה מעלפת💥
מאת – נירה חופי
המרכיבים –
1 קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
ביצה
+ 2 חלמונים .
כפית שטוחה מלח
כ – 2 כוסות מים
אופן ההכנה-
להכניס לקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר ונלוש,נוסיף את הביצים,השמן ואת המים לפי הצורך.. לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח,ונלוש כ 8 דק עד לקבלת בצק רך נעים ומעט דביק.
נוציא מהמיקסר נלוש מעט,נשמן עם היד את הבצק מלמעלה ,נכסה בנילון ניצמד.
נתפיח כ-שעה .
נחלק ל 8 כדורים,ושוב להתפיח כ-30 דק’.
לרדד כל כדור למלבן ולמרוח שוקולד,קינמון,או מה שאוהבים😊 לגלגל לרולדה ומכל 2 רולדות ניצור צמה,יוצא 4 רולדות יפות!נניח בתוך תבניות
אינגלישקייק ולהתפיח כ- 30דק’, למרוח ביצה עם מעט מים, לפזר שומשום,
ולאפות עד שמזהיב.כ 25דק’
לסירופ:(להכין מראש)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים להרתיח עד לסמיכות לקרר,ולמרוח כשהעוגות חמות.
נישארות רכות
ועסיסיות כמה ימים💥💥
בהצלחה🙌
מילוי שוקולד מושלם –
1 כוס קקאו משובח
1 אינסט פודינג שוקולד!!
1 כף נס קפה
1 וחצי כוס סוכר.
1 כוס שמן- מרגרינה מומסת או חמאה
50 גר’ שוקולד מריר
לשים את כל המצרכים בקלחת
ולהמיס על להבה נמוכה,נערבב לעיתים עד להסמכה,
נקרר טוב ורק אז
נימרח מעל הבצק,
אם יצא נוזלי מעט..נערבב פתיבר טחון או שקדים טחונים ונפזר מעט,
תהנווו💌