הפשטידה של המרוקאים מצפון אפריקה
הכי טעימה שיש
מתכון מעולה וטעים מוזמנים להכין
מאת – טליה סבג
מתאים לימים חמים
המרכיבים-
8 תפוחי אדמה גדולים
1.5 כוס אפונה וגזר קפוא
8 ביצים
מלח
פלפל שחור
כפית לפחות כורכום
אופן ההכנה-
בסיר עם מים רותחים, מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומסננים ממים בסיום.
מוערכים את תפוחי האדמה לפירה,
מקררים ומוסיפים 8 ביצים.
בקערה נפרדת, מערבבים את לקט הירקות, התבלינים.
מעבירים הכל לקערה אחת ומערבבים.
מחממים שמן בסיר סוטאז עגול ורחב שמתאים לתנור ( קוטר 24 ס”מ), שופכים את התערובת ומבשלים עד שרואים שהצדדים השחימו ואז מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ואופים ,
אופן הבדיקה שהפשטידה מוכנה מכניסים שיפוד עץ במידה ויוצא נקי מוכן.
לאחר האפייה מצננים,
הופכים על מגש עגול ושטוח ומגישים .