קטגוריות
עוגיות

עוגיות שושני מרנג נוסטלגיות

  עוגיות שושני מרנג מאת אסתי המרכיבים-   לבצק 3/4 כוס סוכר 200 גרם חמאה או  מרגרינה 3 חלמונים 1 אבקת אפיה שקית סוכר וניל 1/2 כוס מים/מ.תפוזים/שמנת חמוצה מעט גרידת לימון קמח לפי הצורך בערך 3 כוסות קמח מצרכים למרנג : 3 חלבונים 3/4 כוס סוכר פודינג וניל אופן הכנה –  להקציף את החלבונים ולהוסיף […]

קטגוריות
עוגיות

עוגיות כיס פריכות עם מרנג – כנפי מלאכים

  עוגיות שנקראות ”כנפי מלאכים”. בצק עדין ביותר במילוי מרנג. כל ביס תענוג. המרכיבים – לבצק: 2 וחצי כוסות קמח 3 חלמונים קורט מלח 200 ג’ חמאה קר 100 ג’ שמנת חמוצה מילוי: 3 חלבונים 3/4 כוס סוכר קורט מלח קורט מיץ לימון אפשר להוסיף חצי כוס אגוזים טחונים למרנג אופן ההכנה – לגרד בפומפיה […]

קטגוריות
Uncategorized

אורז ירוק עם תרד

  אורז ירוק חמצמץ וטעים מהמטבח הכורדי המרכיבים- חבילה גדולה של תרד (אפשר גם מנגולד ירוק) 2 בצלים 4 גבעולי סלרי עלים 2 שיני שום כתוש 2 כוסות אורז 3 כוסות מים מיץ מ-2 לימונים גרידה מלימון פלפל שחור מלח מעט כורכום אופן ההכנה – מטגנים בסיר את הבצל ואחר כך מוסיפים את הסלרי הקצוץ […]

קטגוריות
עוגיות

עוגיות פיסטוק מושלגות – ללא גלוטן

  עוגיות פיסטוק ושקדים לנשנוש בשבת. המתכון מאת צביה אורן  זה פרווה ללא גלוטן  כשר לפסח המרכיבים –  150 גרם שקדים טחונים מולבנים או קמח שקדים 150 גרם פיסטוק טחון דק 1/2 כוס סוכר 2 חלבונים כפית תמצית וניל קורט מלח לציפוי אבקת סוכר אופן ההכנה –  מערבבים ביחד בקערה את השקדים הטחונים והפיסטוקים הטחונים. […]

קטגוריות
לביבות צמחוני קציצות

לביבות עיג’ה של שבת -הכי טעים בעולם !

  עיג’ה לביבות תפוחי אדמה – אילנה לוי לביבות של שישי שבת מתכון מפעם המרכיבים- 6 תפוחי אדמה בצל צרור פטרוזיליה מלח 4 כפות קמח 3 ביצים פלפל שחור אופן ההכנה – בקערה גדולה לגרד 6 תפוחי אדמה בפומפייה גסה. להוסיף  בצל קצוץ דק וצרור שלם פטרוזיליה קצוצה דק. להוסיף כפית שטוחה מלח, לערבב היטב […]

קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

צלי כתף מספר 5 – מנה לתפארת

  המתכון של סיוון אוחיון הכי מוצלח שיש צלי כתף 5 הצגה – מנה מסחררת שכבשה את הרשת. צלי כתף5 זה המנה שתרצו להכין תמיד למשפחה שלכם צלי כתף 5 – מנה מרשימה חגיגית גם בחגים וגם בשגרת השבתות המרכיבים – נתח צלי כתף מספר 5 – 1.5 עד 2 קילו לבישול הבשר – בצל […]

קטגוריות
Uncategorized

בורקס תפוחי אדמה מבצק מהיר ללא התפחה

בורקיטוס מבצק ללא התפחה במילוי פירה   מתכון מאת נאוה מלכה מתכון לבצק ספידי המרכיבים – 2 כוסות קמח רגיל. כפית מלח. חצי כוס שמן. חצי כוס מים רותחים.   אופן ההכנה- לערבב הכל בכף ואחר כך ללוש לבצק חלק ומיד אפשר לעבוד איתו. אפשרי למלא כל מילוי, גם גבינות . 190 מעלות עד הזהבה. […]

קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת תפוזים בסיר הפלא – יוצאת פשוט מנצחת

  אין על הסיר של פעם …. ירושה מאימי שתחיה עד 120 העוגה הכי גבוה שיצאה לי בחיים . כמה אושר המתכון של אמא מאת – נורית המצרכים- 6 ביצים מופרדות כוס סוכר +חצי כוס סוכר  כוס שמן  כוס מיץ תפוזים טבעי חצי לימון סחוט טרי גרידה מלימון +תפוז 2.5 כוסות קמח תופח קורט מלח […]

קטגוריות
צמחוני

כרובית אפוייה בתנור זה ממש תענוג לחיך

  כרובית אפוייה בתנור זה תענוג לא מרגישים שזה אפוי ולא מטוגן אתם חייבים לנסות מתכון מאת – צביה אורן המרכיבים –   פרחי כרובית בינונית 2 ביצים כפית פפריקה פלפל שחור מלח אופציה – שום גבישי 3 כפות שמן זית שומשום לבן פירורי לחם אופן ההכנה – חותכים לפרחי כרובית , מכניסים לקערה ושוטפים היטב […]

קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני ראש השנה

סלט טורקי כמו במעדניות של הסופר

  סלט טורקי משגע כמו במעדניות  / אריאלה גולדמן המרכיבים-חופן בצל ירוק חתוך דקחופן פטרוזיליה קצוצה דק2 כפות אריסה פיקנטית איכותית 1 כף רסק עגבניות5 כפות שמן5 כפות מיץ לימון טרי סחוט1 כף שטוחה כמוןרבע כף מלח   אופן ההכנה – מערבבים יחד את כל החומרים ושמים בצד 10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם, ובמידת הצורך אפשר […]