קטגוריות
חגים עוף ראש השנה

תבשיל של עוף עם בצל מקורמל

כרעי עוף תפוחי אדמה ואפונה מוקפצים עים בצל מקורמל ברוטב לימון
מתכון – רחל עטיה
מרכיבי המנה –
כרעי עוף 4 מנות
בצל
אפונה ירוקה חצי חבילה
2-4 תפוחי אדמה
שום
מלח
פלפל
כורכום
קינמון
מרק עוף
פלחי לימון
מיץ לימון
הכנה –
בסיר רחב לטגן בצל חתוך סלייס בצורת ׳חצי ירח׳ עד השחמה להוסיף חצי חבילה בערך אפונה קפואה שטופה ומסוננת להקפיץ עים הבצל כמה דקות במחבת או בסיר נפרד להקפיץ עים טיפה שמן כמה פלחי תפוחי אדמה עד שהם מקבלים צבע שזוף להוציא להניח את פלחי תפוחי האדמה שהקפצנו בסיר של האפונה להמשיך להקפיץ את כרעי העוף החתוכים עד השחמה יפה בסיר שבו טיגנו את תפוחי האדמה להקפיץ עד שכרעי העוף מקבלים גוון שזוף בסיר נפרד רחב לסדר את כרעי העוף להוסיף את תפוחי האדמה והאפונה על כרעי העוף 3 שיני שום כתוש לתבל במלח מרק עוף פלפל שחור גרוס כורכום מעט קנמון 2 פלחי לימון דקים עים הקליפה מיץ לימון סחוט מלימון אחד וכוס מים בערך לבשל מבעבע להנמיך גז לבשל עד שתפוחי האדמה רכים לכבות גז להכניס לתנור חם כחצי שעה 200 מעלות לכבות תנור להשאיר בתנור בהצלחה רחל עטיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *