קטגוריות
חגים חלבי

בורקס שבלול מאפה צ’וקור תורכי במלית גבינות ותרד

צילום לי ויסגרוס

מאפה בורקס תורכי בכמה דקות עבודה

לשבתות ולשבועות במיוחד.

 

המרכיבים-

בצק פילו או פילאס
250 גרם גבינה בולגרית/צפתית
100 גרם מוצרלה/צהובה
250 גרם עלי תרד קצוצים (או למנגולד)

להבריש עם חלמון ביצה
כף חלב
לקישוט שומשום שחור/לבן

אופן ההכנה-
להכנת המלית –
לקצוץ את עלי התרד להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך אותה
להוסיף את המוצרלה, לערבב הכל
בצק פילו מורחים 3 עלים עם חמאה וממלאים ומחברים. עם את הבצק פילאס לפתוח את כל החבילה לאורך, לחצות בקו ישר בעזרת סכין לכל האורך!
להניח בקצה הבצק מהמלית  לגלגל לצורת כרוכית ואז
לגלגל לצורת שבלול

לקחת תבנית עגולה לשמן את התבנית בחמאה, להניח את השבלול במרכז התבנית
כעת ניצור שבלול נוסף משארית הבצק נכרוך סביב השבלול שהנחנו בתבנית, נבריש את הביצה נפזר שומשום
נאפה בתנור שחומם מראש 200 מעלות עד להזהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version