קטגוריות
הבלוג של יובל קציצות ראש השנה

לביבות תפוחי אדמה – לאטקס של אמא

כל שנה בחנוכה וגם לפעמים לאורך השנה אמא מפנקת בלאטקס הטעימות שלה – לביבות מתפוחי אדמה. המרכיבים- 6 תפוחי אדמה 3 ביצים רבע כוס פירורי לחם/(לפסח- קמח ללא גלוטן או כשר לפסח) 2 כפות קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה מלח פלפל שחור בצל קטן- אפשר גם בלי אופן ההכנה – נגרד בפומפיה או במעבד […]

קטגוריות
Uncategorized הבלוג של יובל חגים צמחוני קציצות ראש השנה

לביבות פירה ובצל מטוגן

לביבות פירה ובצל מטוגן הן פשוט טעימות ואין סיכוי שמישהו לא יאהב אותן. מרכיבים- 5 תפוחי אדמה בינוני עד גדול 2 ביצים בצל גדול קצוץ דק דק בצל ירוק קצוץ מלח פלפל שחור בהרט ממש קמצוץ 3 כפות פירורי לחם /קמח תפוחי אדמה אופן ההכנה – נבשל תפוחי אדמה עד שמתרככים – נקלף ונסנן מהמים. […]

קטגוריות
הבלוג של יובל חגים חלבי לביבות צמחוני

לביבות בטטה אפויות עם בצל ירוק

  הכנתי לביבות בטטה מדהימות עם בצל ירוק – ללא גלוטן ללא קמח ממש טעימות המרכיבים- 2 בטטות בינוני תפוח אדמה גדול או 2 3 בצל ירוק קצוץ 2 ביצים מלח פלפל שחור קורט אגוז מוסקט 30 גרם חמאה מומסת- או 3 כפות שמן זית אופן ההכנה – נבשל את הבטטות ותפוח האדמה עד לריכוך. […]

קטגוריות
Uncategorized חגים

זלביה – הסופגניות של התימנים

זלביה הסופגניות של התימנים- מתכון אסלי וטעים – מאת דינה ברוך מרכיבים- ק”ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 5 כפות סוכר כף מלח 2 כפות קצח (לא חובה ) 4 כוסות מים פושרים. כף ערק רבע כוס שמן 1 אבקת אפיה אופן ההכנה- בקערית להתסיס את השמרים עם כוס מים והסוכר 5 דק. בקערת המיקסר […]

קטגוריות
Uncategorized

דונאטס במולטיקייק- מיני דונאטס קטנים ומטריפים

דונאטס ללא שמרים – הם פרווה והוכנו במולטיקייק – מתכון מאת אורית אהרון מרכיבים- 2 ביצים 2 כוסות קמח תופח חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כוס ורבע שמנת להקצפה צמחית/רגילה ציפוי- עם שוקולד מריר+כף שמן שוקולד לבן + כף שמן וממרח לוטוס מומס  אופן ההכנה- פשוט מאוד – ערבבתי […]

קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי ראש השנה

פיתות תימניות אסלי – על מחבת

  צופית בן יוסף פיתות תמניות אסלי דומה ל-  סלוף רק מבצק כמו של כובאנה . בתוספת של זרעי קצח זה יוצא משודרג וטעים. חבל שאני לא יכולה להעביר את הטעם והריח מרכיבים- 2 כפות שמרים 4 כפות סוכר 2-3 כוסות מים פושרים. קילו קמח כפית מלח. חופן קצח למרוח – בערך 200 גרם חמאה […]

קטגוריות
הבלוג של יובל טבעוני סלטים צמחוני

סלט ירקות חמוצים אסייאתי

סלט ירקות חמוצים אסייאתי מרכיבים לסלט- 2 מלפפונים גזר בערך כוס צנוניות חצי כפית ג’ינגר מרוסק כף סוכר כף סויה 3 כפות חומץ אורז כף מיץ לימון 1/4 כוס מים שומשום קלוי/ בוטנים קלויים שבורים דק אופן ההכנה – נפרוס ךרצועות דקות את המלפפון גם את הצנוניות לפרוסות דקות גזר נחתוך רצועות נערבב בכוס את […]

קטגוריות
הבלוג של יובל

סופגניות – המתכון הקלאסי -קל וטעים

    סופגניות מתכון קלאסי וטעים מתכוננים לחנוכה ומכינים סופגניות בצק שמרים עשיר מטוגן וטעים עם מלית ריבה אדומה אחד התענוגות של החיים מרכיבים – סופגניות בצק מהמם קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים כפית ת.וניל 120 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן חצי כוס סוכר 1/4 כפית מלח 2 כפות ברנדי/ערק 3 ביצים […]

קטגוריות
הבלוג של יובל חגים סלטים צמחוני

סלט אבוקדו עונתי

  אבוקדו ירק טעים כל כך וגם בריא- עכשיו העונה והוא ממש זולבאבוקדו קטן (כ־150 גרם) יש 240 קלוריות, 22 גרם שומן, 10 גרם סיבים, ויטמין E, ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן. הוא עשיר בשומנים בריאים. כמחצית מהשומנים שבו הם בלתי רוויים. בעיקר נמצא בו חומצה אולאית (זו שנמצאת בשמן זית), יש בו גם פיטוסטרולים – […]

קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני

מתכון לקינואה עם ירקות מוקפצים

  מתכון קינואה טעים ובריא עם ירקות מוקפצים מלא מלא בטעמים של הירק. מתכון מאת – אתי בביליאן   מרכיבים- כוס קינואה בצל קצוץ גמבה אדומה/פלפל פלפל כתום גזר כוס שעועית ירוקה קפואה כפית רסק עגבניות שום כתוש חצי כפית סוכר מעט כורכום פלפל שחור אופן הכנה – קינואה עם ירקות מוקפצים נשרה במים רותחים  […]

Exit mobile version