בורקס פילו במילוי חזה עוף עם פירה ובצל מאת נעמוני בקיש המרכיבים- חבילה בצק פילו 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות 1 בצל קצוץ 2 תפו”א – מבושלים למעוך לפירה 3 כפות סילאן 3 כפות טריאקי מלח פלפל שחור אופן ההכנה- מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים חזה העוף ומטגנים 5-7 דק. מערבבים עם הפירה […]
חודש: ינואר 2024
כמה זה פשוט והכי קל אין על פתיתים אחד אחד מתכון לפתיתים אחד אחד מאת – ליזה כהן המרכיבים – 2 כוסות פתיתים 4 כפות שמן מלח לפי הטעם מעט כורכום אופן ההכנה – שמה את הפתיתים בסיר . מוסיפה את השמן ומערבבת, שיעטפו את הפתיתים בברק של שמן. מדליקה את הגז וממשיכה לערבב כשלוש […]
עוגת תפוזים של אמא תמיד מצליחה ואיזה גובההה המרכיבים- 7 ביצים כוס וחצי סוכר כוס תפוזים כוס שמן 2 ורבע כוסות קמח שקית אבקת אפייה קורט מלח שקית סוכר וניל אופן ההכנה- נקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף בקערה אחרת נקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר לאחר מכן נוסיף בהדרגה שמן ומיץ. נערבב ונוסיף שאר […]
עוגת שוקולד מדהימה!! ללא הפרדת ביצים המרכיבים- 4 ביצים כוס סוכר 3/4 כוס שמן כוס מים רותחים 2 כוסות קמח תופח כוס אבקת שוקולית אופן ההכנה- נקציף ביצים עם סוכר . לאחר שהקצף תפוח נוריד את המהירות של המיקסר. נוסיף בזרם דק נוזלים שמן ומים . נוסיף את היבשים ונערבל עד אחידות. נעביר לתבנית 24,26 […]
עוגיות שומשום עם קמח שקדים מהירות,קלות וטעימות ללא גלוטן מושלמות גם לפסח עדינה בטש המרכיבים – 2 כוסות שומשום כוס קמח שקדים 4 כפות סוכר 2 ביצים L 2 סוכר וניל 4 כפות שמן. אופן ההכנה – לערבב הכל ביחד. להרטיב את הידיים במעט מים. וליצור עיגולים קטנים ולשטח. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות […]
המרק הכי טעים שלי
מרק עוף ואורז🍲הכי טעים ביום גשום וקר 🌨 מרק עוף ואורז🍲 המרק הכי טעים שלי כמה קל להכין ככה הוא טעים ועשיר מתכון מאת – דבי נסירי המרכיבים – 5-6 שוקי עוף 1/3-1/2 כוס אורז עגול 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות 1,2 ענף סלרי קצוץ דק שמיר פטרוזיליה חופן פטרוזיליה קצוצה גזר חתוך לקוביות […]
חמוצים שמכינה ברגע מאת – מאיה בוטראשווילי המרכיבים – כרוב 4 גזרים קולורבי 2 גמבה 4 גבעולי סלרי והעלים כף מלח כף סוכר 10 כפות חומץ 2 לימונים 2 כפות שמן זית אופן ההכנה – את הכרוב לחצות ולהשרות כחצי שעה במים עם 3 כפות חומץ ומלח גס. לאחר מכן לסנן ולפרוס גס. בנתיים […]
סלט ירוקים בתוספת בורגול וחמוציות מאת – דבי נסירי המרכיבים – חצי כוס בורגול דק 3 בצלים ירוקים צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה חופן חמוציות מלח פלפל מיץ לימון מלפפון ירוק ענף סלרי אופן ההכנה – להשרות את הבורגול כשעה במים ולסנן טוב . לקצוץ את כל הירוקים ולחתוך דק את המלפפון . לערבב יחד […]
סופריטו בקר – סיר נדיר לשבת
איזה סיר נדיר לשבת סופריטו בקר משתפת במתכון מאיה בוראשווילי המרכיבים- 2 קילו קוביות בשר אונטריב (או צלי כתף ) 4-5 תפוחי אדמה לקוביות 4 בצלים פרוסים מלח פלפל שחור גרוס שמן זית אופן ההכנה – בסיר סוטאג’ נצרוב את קוביות הבשר בשמן זית עם מעט מלח גס ופלפל שחור . עד להשחמה […]
בורקס קרמשניט זה המתכון שמדברים עליו בכל הרשת בצק ממולא בקרשניט המתכון של הקרם המבושל של הסבתות מפעם מאת – חני קונאשוילי המרכיבים- בצק עלים מופשר במקרר. לקרם – 500 מ”ל חלב כפית מחית או תמצית וניל 4 חלמונים 3/4 כוס סוכר שקית סוכר וניל 4 כפות קורנפלור כף חמאה לקצפת – שמנת מתוקה […]