עוגת תפוזים של בית שמחזירה אותי לילדות מאת – סיון צרור המרכיבים – כוס שתייה חד פעמית של שתייה חמה 5 ביצים בגודל L כוס וחצי סוכר חצי כוס שמן כוס מיץ תפוז סחוט טרי בלבד גרידה מתפוז אחד 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה 4 כפות אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה – במיקסר, להקציף […]
חודש: יולי 2024
בקלוואה מתוקה וחגיגית שתשמח את כולם מאת – ליזט יחיאל המרכיבים – חבילת בצק פילו מצונן 400 גרם אגוזי מלך טחונים 200 גרם פיסטוקים טחונים 4 כפות סוכר כף קינמון 200 גרם חמאה או מרגרינה מזולה מומסת לסירופ: 2 כוסות סוכר כוס וחצי מים מיץ מחצי לימון מעט מי ורדים אופן ההכנה – נתחיל בלהרתיח […]
עם מעט מרכיבים, ככה תכינו עוגת שוקולד עסיסית וטעימה שתדהים את כולם יצאה מושלמת עוגה ממש קלה מאת – מזל חלפון אוזנה המרכיבים – 200 גרם שוקולד מריר חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 4 ביצים כוס קמח תופח אופן ההכנה – בקערה מתאימה למיקרו נמיס את השוקולד במיקרו . להוציא ולערבב היטב, לשים את כל […]
הדרך לסיר המושלם לשבת מתחילה כאן וכמה זה קל! טבית עיראקי מוצלח ביותר מתכון של אילנית בניזרי מאת – Bilha Landau המרכיבים – 10 שוקיים של עוף 2 כוסות אורז (שטוף ומסונן) בצל אחד קצוץ כף פפריקה מתוקה 2 כפות רסק עגבניות כפית בהרט מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – בסיר רחב ושטוח […]
מעמול תמרים של סבתא רוזה מאת – Regine Selzer המרכיבים – 2.5 חבילות מרגרינה להמיס בסיר. להוסיף לסיר 1+1/4 כוס מים חמים 1אבקת אפייה 1 סוכר וניל קילו קמח למילוי: חבילת תמרים מגולענים מיץ מתפוז או קלמנטינה מעט רום (לא חובה) מעט קינמון ( לא חובה ) אופן ההכנה – ראשית נתחיל עם הבצק , […]
קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי – מעדן שאתם חייבים לנסות מאת – Linda Amgar Langenauer המרכיבים – 2 קופסאות טונה מסוננות מהשמן בצל קטן מגורד דק חופן כוסברה קצוצה דק 2 ביצים 3 כפות גדושות פירורי לחם 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון לרוטב : 1 גמבה אדומה […]
עוגת הדבש המנצחת מהספר ׳עוגות לכל עת׳ של נירה שויאר שאני מכינה אותה כל שנה בראש השנה ובכלל מתכון לזכרה של נירה שויאר שהלכה לעולמה השבוע משתפת אירית כהן זו עוגת הדבש הכי טעימה המרכיבים – 3 ביצים כוס סוכר כוס דבש כוס שמן כוס קפה או תה כפית קינמון חצי כפית ציפורן 3 וחצי […]
כמה אני אוהבת את הקציצות האלה הן פגז ! הכי טעימות מאת אתי דניאל המרכיבים- חצי קילו בשר טחון 3 תפוחי אדמה בצל בטטה 2 שיני שום ביצה פטרוזיליה כוסברה מלח פלפל מעט בהרט מעט כורכום מעט פלפל שאטה בערך 4 כפות קמח תופח אופן ההכנה – נגרד כל הירקות ונקצוץ הירק. נוסיף לבשר ונערבב […]
סלמון בתנור בקראסט פריך – מתכון מנחם לתשעת הימים מאת – Einav Ben David Cohen המרכיבים – 3-4 פילה סלמון נקי רבע כוס פירורי לחם/ פירורי מצה/ פירורים ללא גלוטן רבע כוס פיסטוקים טחונים חופן פטרוזיליה טחונה חופן כוסברה טחונה כפית פלפל שאטה כפית מלח קמצוץ מלח לימון 3 כפות טחינה גולמית אופן ההכנה – […]
פלפל ממולא – קלאסיקה של המטבח הביתי
פלפל ממולא – קלאסיקה של המטבח הביתי פלפל ממולא הוא מאכל אהוב ומוכר במטבחים רבים בעולם, וזוכה לפופולריות רבה גם במטבח הישראלי. הוא משלב טעם עשיר ומגוון, מאת – Racheli Aspir המרכיבים – ראשית, נרוקן 8 פלפלים אדומים (חותכים את הפלפל מלמעלה מרוקנים את הגרעינים ושומרים את “המכסה”) 2 כוסות אורז בסמטי חצי קילו בשר […]