קלסונס כיסוני הגבינה של שבועות
כיסונים במילוי גבינה
מתכון מאת אורלי קרלין
המרכיבים-
חצי ליטר חלב
2 ביצים
קורט מלח
בערך 5 כוסות קמח
מילוי גבינה-
800 גר גבינה טוב טעם
ביצה
חצי כוס סוכר
גרידה מלימון
וניל
אופן ההכנה –
בסיר מערבבים חלב,ביצים ,מלח וחצי כוס קמח עד לתערובת חלקה.
מדליקים את האש ושמים את הסיר לחימום.
מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שתערובת מתחילה להסמיך ,מורידים מאש,נותנים להתקרר טיפה,מתחילים להוסיף קמח ,לשים לבצק גמיש ולא נדבק לידיים ,כתבתי בערך 5 כוסות קמח כי כל סוג קמח סופח נוזלים בצורה אחרת, לכן יכול להיות פחות מ 5 כוסות קמח או יותר .
נותנים לבצק מנוחה של 20 דקות,מרדדים לעובי דק.
קורצים עיגולים ,ממלאים בגבינה וסוגרים לחצי ירח.
אפשר לבשל מיד ואפשר להקפיא.
3 תגובות על “קלסונס כיסני גבינה לשבועות”
איך מבשלים
על איזה גבינה מדובר ב-800 גר
טוב טעם כנען וכדומה