קטגוריות
Uncategorized עוף

אורז ועוף בסיר אחד נוסח תיאלנדי

צילום – Galit Ben Aharon
תבשיל בסיר אחד של אורז ועוף תיאלנדי שנקרא khao mok gai.
מאת –Galit Ben Aharon
המרכיבים-
חלקי עוף- שוקיים/כרעיים /פרגיות
3 שיני שום
רבע כפית ג’ינגר
3 גבעולי כוסברה
חצי כוס קרם קוקוס
כף אבקת קארי
חצי כפית כורכום
2 כפיות פיש סוס (לא חובה )
עגבניה
2 כוסות אורז
2 עלי דפנה
מקל קינמון
מלח פלפל שחור
כוסברה ובצלי שלוט מטוגנים להגשה
אופן ההכנה –
מתחילים עם השרייה של העוף במרינדה שנכין ,אפשר כל הלילה ואפשר שעה לא פחות מזה.
למרינדה של העוף –
לוקחים מכתש ועלי וכותשים 3 שיני שום,רבע כפית ג’ינג’ר ו3 גבעולים!! של כוסברה!! כן כן שמעתם נכון גבעולים!
כותשים היטב לעיסה ומוסיפים לעוף.
מוסיפים גם, חצי כוס קרם קוקוס .
כף אבקת קארי וחצי כפית כורכום
2 כפיות פיש סוס אם אין אז מלח(מעט)
לערבב היטב ולמקרר.
מכינים בצד לרוטב את המצרכים-
עגבניה אחת קצוצה
בצל 1 קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי/תיאלנדי/יסמין/פרסי
2 עלה דפנה ומקל קינמון
מלח
פלפל
שמן קנולה
לוקחים סיר רחב עם מעט שמן קנולה
ומשחימים את העוף שיהיה צבע יפה ושחום.
מוציאים את העוף.
מוסיפים לשמן בצל קצוץ ומטגנים 2-3 דקות ואז את העגבניה הקצוצה ואת העלה דפנה והקינמון ומערבבים. מוסיפים את שאר הרוטב (מהשרייה של העוף)
מוסיפים את האורז אפשר בסמטי /פרסי/ יסמין (2 כוסות)
ומערבבים היטב.
מוסיפים 3 כוסות ו3/4 ציר עוף (אם אין להוסיף מים) ובודקים אם יש מספיק מלח אם אין מוסיפים לפחות כפית.
מוסיפים את העוף ומחכים לרתיחה.
אחרי רתיחה מורידים לאש הכי קטנה
ל25-30 דקות עד שיש ריח מטורףףףף
לבסוף כוסברה ושאלוט מטוגן(לא חובה)
*הם אוכלים את זה התאילנדים עם מטבל של נענע וכוסברה ומטבל של צילי מתוק.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *