קטגוריות
חלבי

גבינה ביתית הכי קל להכין

גבינה ביתית

מאת – מרים כהן
לא תאמינו כמה קל להכין גבינה בבית עם מרקם עדין.
המרכיבים
1 ליטר חלב 3%
1 גביע דנונה 3%
1/4 כפית מלח
5 כפות חומץ טבעי
בד חיתול לסינון הגבינה
אופן הכנה
מרתיחים את החלב בסיר קטן. רצוי מדי פעם לערבב את החלב למנוע הדבקות לתחתית.
מסירים מהאש מוסיפים את מחצית הדנונה עם המלח מערבבים
מחזירים לאש מביאים לרתיחה ומוסיפים את החומץ ומערבבים
וברגע זה החלב מתחיל להיהפך לגושים קטנים מוסיפים גם את חצי השני של דנונה מערבבים ונותנים לחלב להיפרד מנוזלים.
בתוך מסננת מניחים בד חיתול ומעבירים בעדינות את תוכן הסיר על החיתול ומחכים לסינון הנוזלים לגמרי. אוספים את החיתול ונותנים סחיטה קטנה להוצאת יתרת הנוזלים . אפשר לתלות את החיתול על הברז בכיור.
לאחר שהגבינה התקררה מעבירים לכלי מרובע או עגול ע”מ לתת לגבינה צורה ,מנחים על הגבינה ניילון נצמד וכלי עם משקל. מכניסים למקרר עד להגשה.
אפשרויות:
אפשר להמיס כף מלח עם 2 כוסות מים ולשמור בו את הגבינה .
אפשרות שניה לשמור את הגבינה בתוך כלי עם שמן זית.
הגבינה שוקלת כ 200-220 גרם. במידה ומעוניינים להגיע לכמות גדולה יותר אפשר להכפיל את הכמויות.
במידה ומעונינים לקבל גבינה שמנה יותר אפשר להוסיף לחלב בזמן ההרתחה שמנת מתוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version