קטגוריות
Uncategorized

עוגת השוקולד הרשמית של פסח – חסר לכם שאתם לא מכינים אותה !

Raz Moria Yona
עוגת שוקולד הבחושה הרשמית של פסח
חסר לכם שאתם לא מכינים אותה !
העוגה בחושה פשוטה
מערבבים הכל בקערה ולתנור.
מתכון לעוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח-
מאת – Raz Moria Yona

המרכיבים-

1 כוס קמח מצה
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס קקאו
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
1/2 1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים L
לציפוי גנאש שוקולד
125 גרם שוקולד מריר
125 מ״ל שמנת צמחית או חלבית לפי העדפה אישית.

אופן ההכנה-

הכי קל הכי פשוט! בקערה מניחים את כל המצרכים היבשים ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים מים רותחים ושמן ומערבבים לעיסה חלקה לא לערבב יותר מדי.
כעת להוסיף ביצים ווניל ולתת ערבוב להטמעת הביצים בתערובת בלבד.
לשמן תבנית ולצקת את בלילת העוגה לתבנית . מלבנית קטנה או עגולה 26 .
לגבי אפייה חשוב לי להדגיש כמה דברים.
אני אופה על 170-175 מעלות חום סטטי שזה אומר בלי האוויר החם בלי הטורבו!! לדעתי התוצאה הרבה יותר מוצלחת, נכון זה לוקח יותר זמן אבל העוגה עולה בצורה אחידה ולא מתייבשת לא אפויה מבחוץ ובלילה מבפנים. אז ההמלצה שלי תאפו בחום בינוני 175 מעלות למשך 45-55 דקות תלוי בתנור שלכם.
זה מוכן כאשר קיסם ננעץ ופירורים לחים על הקיסם אבל לא בלילה נוזלית.
העוגה צריכה להשאר רכה ויציבה. לא לייבש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור תכינו את הגנאש ותשפכו על העוגה.
הכנת הציפוי מאד קלה-
מרתיחים שמנת אפשר בקלחת אפשר במיקרו. ולשפוך על השוקולד המריר לתת לשמנת לנוח על השוקולד חצי דקה דקה ואז לערבב אתם תראו שהשוקולד נמס בקלות וכשאין גושים פשוט לשפוך על העוגה לקשט ולשמור בטמפ׳ החדר.
העוגה טעימה ממש יום למחרת .
שיהיה לנו פסח כשר ושמח

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version