קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שמרים

שמרים שוקולד – הרולדות של פעם

רוחמה כהן כהן

 

עוגת שמרים מעלפת

מאת – רוחמה כהן

המתכון של שרית מזיוף

אני שמתי חמאה במקום מרגרינה

המרכיבים

1 ק”ג קמח

3 ביצים

חמאה /מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם (לא מומסת)

כוס שמן

כוס וחצי מים

כוס סוכר

חצי כפית מלח

2 כפות מלאות שמרים יבשים  (20 גר)

מילוי –

כוס קקאו

2 כוסות סוכר

כף נס קפה

ושמן בערך כוס

אפשר חמאה מומסת

אופן ההכנה

הכנת בצק –

לערבב בקערת המיקסר המרכיבים של הבצק .

ללוש הכל ביחד כמה דקות עד שהבצק גמיש וחלק .

להתפיח מכוסה כשעה.

בקיץ אפשר להכניס לתפיחה במקרר לכמה שעות.

לאחר התפחה

לחלק ל- 8 ולהכין רולדות

 

מילוי –

2 כוסות סוכר

1 כוס קקאו

1 כפות נס קפה

שמן לפי הצורך (עד לקבלת מרקם משחתי)

 

לערבב הכל יחד,

למרוח על כל מלבן ולגלגל רולדות.

כל 2 רולדות לגלגל לבורג

נוצרות 4 עוגות

לתת תפיחה חצי שעה

נמרח ביצה .

נכניס לתנור לחצי שעה בערך או 40 דקות , 180 מעלות

 

להכין סירופ סוכר –

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

 

למרוח על העוגה כשהעוגה חמה והסירופ קר

בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *