קטגוריות
ראש השנה

קרפלך זה מסורת לראש השנה – המתכון של הסבתות

Anat yitzhaki baida

מתכון לקרפלך עם בשר המסורת לראש השנה 

משתפת מתכון – ענת

המרכיבים

לבצק:
כוס ורבע מים
5 כפות שמן
חצי קילו קמח
2 ביצים
כפית מלח

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
לחמם את המים עם השמן בסיר
לאחר שהמים רתחו להוסיף 3/4 מהקמח ולערבב טוב,

להוריד מהאש
לקרר מעט את הבצק
להוסיף את 2 הביצים ולערבב
להוסיף את הקמח שנשאר יחד עם המלח ולהתחיל ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש לעבודה
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה

הכנת הבשר לערבב יחד –
500 גרם בשר טחון
בצל קצוץ
מלח
פלפל
כמון
מעט מאוד בהרט

הרכבת והכנת הקרפלך:
לרדד את הבצק דק מאוד
לקרוץ עיגולים ולהוסיף במרכז כמות בשר רצויה, לשים לב לא יותר מידי בכדי שיסגר טוב שלא יפתח במים, לסגור חצי ירח ואז לחבר את הצדדים

או להשאיר חצי ירח.
מרתיחים סיר עם מעט מלח ומעט שמן
מוסיפים חצי מכמות הקרפלך שיצאו
כשמתחילים לצוף מרתיחים עוד כמה דקות.
אפשר להוסיף לאיזשהו מרק שרוצים
או כפי שאני עשיתי-טיגנתי בצל עם פטריות לאחר שהשחימו הוספתי את הקרפלך ערבבתי בעדינות שלא יתפרק
ובתיאבון
בהצלחה🌸

אפשר להכין במילוי פירה עם בצל מטוגן .

תפוחי אדמה לבשל ולרסק לפירה לטגן בצל גדול ולהוסיף לערבב יחד עם מלח ופלפל שחור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version