הסיר החגיגי שלי לחג
בצל ממולא ברוטב רימונים
מאת/ אריאלה גולדמן
המרכיבים-
6 בצלים גדולים
למלית-
חצי קג” בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן
2 כפות רוטב רימונים
מיץ טרי מחצי לימון סחוט
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
3 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב-
5 כפות רוטב רימונים
5 כפות שמן
מיץ טרי סחוט מ 1 לימון גדול
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית נענע יבשה
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
5 שיני שום פרוסות דק
אופן ההכנה-
~ מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המלית
~ יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים, ומעבירים אותם לסיר עם מי מלח לבישול של כ-20 דקות (אחרי רתיחה).
~ מוציאים את הבצלים, מסננים ומניחים לצינון . מפרידים לגלדים
~ מחממים תנור ל-150 מעלות
~ ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מסדרים את הבצלים הממולאים בצורה מעגלית ,בשכבה אחת בכלי חסין אש
~ מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים לתבנית של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.
תגובה אחת על “בצל ממולא ברוטב רימונים- איזה סיר חגיגי”
אפשר להכין ולהקפיא ?