עוגת תפוחי עץ עם גבינה לבנה בחושה ומהירה
מאת עדינה בטש
המרכיבים-
כוס סוכר ,
4 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל,
קופסה גבינה לבנה 5% 250 גר’,
4 תפוחי עץ גדולים קלופים
וחתוכים לקוביות
1 כף מיץ לימון.
1 כפית שטוחה קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה-
בקערה נפרדת לנפות את הקמח עם
אבקת אפיה.
בקערה אחרת – לערבב את קוביות התפוחים עם מיץ הלימון.
להקציף את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל לתערובת תפוחה
ובהירה, להוריד מהירות המיקסר.
להוסיף את השמן .
להוסיף את הגבינה, והקמח לסירוגין תוך ערבוב קל לתערובת הביצים.
להוריד מהמיקסר .
לבסוף להוסיף את התפוחים .
לפזר מעל הבצק את תערובת הסוכר עם הקינמון.
לאפות בתבנית משומנת בינונית 30X27 ,
כ- 40 דקות .
בחום של 170 מעלות טורבו עד שהעוגה אפויה גם במרכז.