העוגת גבינה הכי נדירה שיש
מאת – שלומית דוד
המרכיבים-
לבסיס פירורים-
בצק –
200 גרם חמאה
6 כפות סוכר חום כהה
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזים קצוצים
טיפונת חלב
לקרם גבינה –
גביע שמנת נפוליאון
500 גר גבינה לבנה
100 גר אבקת סוכר
14 גר ג’לטין
רבע כוס חלב
500 מל שמנת מתוקה
150 גר שוקולד לבן
רבע כוס חלב
אופן ההכנה –
מערבבים ולשים את כל המרכיבים לבצק .
מחלקים ל 2. אחד משטחים לתחתית של תבנית 26 קפיצית.
ואחד בתבנית נפרדת מרדדים לעובי סמ שישמש לפירורים .
אופים ב 175 מעלות עד שמזהיב .
את החלק של הפירורים מפוררים ומחזירים לתנור לעשר דקות 160 כדי שיהיה קריספי.
מצננים .
מתכון לקרם גבינה ושוקולד לבן-
225 גרם גבינת שמנת נפוליאון
500 גרם גבינה לבנה
100 גרם אבקת סוכר
500 מל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
14 גרם ג’לטין
רבע כוס חלב
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת .
מערבבים את הגבינות עם סוכר ממיסים שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים עם הגבינות
מעבירים את הג׳לטין לקערית עם רבע כוס חלב ממתינים 10 דקות. ומכניסים למיקרו ל 15 שניות ואז מעבירים לתערובת הגבינות ומערבבים טוב.
לקפל את תערובת הקצפת לגבינות
לצקת מעל התחתית. ולמעלה לפזר את הפירורים.
אני השתמשתי בשקף כדי שתצא יפה☺️
בכל מקרה היא טעימהההההה !
טיפ כדי לחלץ יפה את העוגה
ממליצה להקפיא !
ובכלל העוגה טעימה אחרי יום במקרר .