קטגוריות
Uncategorized חלבי עוגות עוגות גבינה

עוגת גבינה קלאסית – אין טעימה ממנה

אילנה לוי
עוגת גבינה קלאסית – אילנה לוי
הכנות:
להוציא את הגבינות כשלוש שעות לפני ההכנה. להעביר אותם למסננת רשת דקה מעל נייר מגבת להגרת הנוזלים.
גם את הביצים להוציא שלוש שעות לפני ההכנה, לשבור ולהפריד חלבונים וחלמונים לשתי קערות מיקסר אם יש. לכסות אותם בניילון נצמד ומעל מגבת כדי שלא יווצר קרום.
המרכיבים-
6 ביצים גדולות,
750 גבינת סקי 5%,
גבינת שמנת נפולאון
2 שמנת חמוצה.
1 ועוד רבע כוס סוכר,
2 סוכר וניל
4 כפות מלאות קורנפלור,
4 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל או חבילה אחת.
כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה –
להדליק את התנור לחום 200 מעלות. למלא תבנית אחת של התנור ב 3 כוסות מים ולהניח בשלב הראשון למטה.
מעל להניח את רשת התנור.
לשמן את קרקעית תבנית אפיה קפיצית 26 במחמאה. לשמן 2 ניירות אפיה מקופלים במחמאה בנדיבות. להכניס אותם לתבנית כדי ליצור הגבהה ורק אז לסגור את הקפיץ, זה מבטיח שהניירות לא יזוזו. להכניס את התבנית למקרר.
להקציף את החלבונים לקצף יציב אבל לא חזק, שישאר טיפה נוזלי, להוסיף בהדרגה כוס סוכר.
להניח בצד את החלבונים ולהקציף את קערת החלמונים, להוסיף את הסוכר וניל ורבע כוס הסוכר הנותר.
לעצור את המיקסר ולהוסיף את הגבינות המסוננות וכפית תמצית וניל, לערבל במיקסר במהירות איטית. להוסיף בהדרגה את הקורנפלור והאינסטנט פודינג ולהמשיך לערבל עד שהתערובת חלקה. להוסיף מקצף החלבונים 3 כפות ולהמשיך לערבל במיקסר.
באופן ידני להוסיף את החלבונים בעוד פעמיים ולערבב מלמטה בתנועות עטיפה עד איחוד.
לשפוך את התערובת לתבנית האפיה שהכנו. לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום מסביב ולהכניס לתנור לאפיה ב – 200 מעלות עשרים דקות.
להוריד טמפרטורה ל -160 מעלות ולהמשיך לאפות שעה ועשר דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה 4 שעות להתייצבות. להוציא, לקרר בחוץ ולהכניס למקרר.
בהצלחה, אילנה לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version