קטגוריות
Uncategorized

לשבת תכינו – שמרים חמה נוטלה וחלבה

מרסל אזולאי

עוגת שמרים כזאת מתאימה בדיוק לשבת החורפית

חמה חמה כשיוצאת מהתנור

המתכון של מרסל אזולאי

 

המרכיבים-

קילו קמח
200 גר’ חמאה או מחמאה
חצי כוס סוכר
50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות יבשים
3 ביצים
2 סוכר וניל
כ- 2-3 כוסות מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה –
לשים בקערת מיקסר את הקמח
עם שמרים סוכר לערבב היטב .
להוסיף חמאה ביצים סוכר וניל ואת המלח. את המים בהדרגה עד שתקבלו בצק רך וגמיש.
ללוש היטב כ- 10 דקות.
להתפיח למשך שעה . ללוש שוב ולהתפיח לעוד חצי שעה .
אפשר לשים גם לילה במקרר.
מקילו יוצא 6 רולדות .
לרדד כל חלק למלבן ולמרוח בממרח נוטלה ולפזר חלבה אפשר אגוזים או פיצפוצי שוקולד . לגלגל לכרוכית לחתוך באמצע ולכרוך את שני החלקים לבורג.
לשים להתפחה עוד 40 דקות
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה
להכין סירופ כוס סוכר
2סוכר וניל
כוס מים רבע לימון
לבשל על הגז למרוח את העוגות בסירופ כשיוצא מהתנור
בהצלחה
הבצק טוב לכל מילוי אחר שבא לכם
ממרח שוקולד פרווה במקום הנוטלה ,
פרג, קקאו, קינמון וגבינה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version