לחמניות מתוקות בצורת שמינייה
מאת – נעמי שושן
המרכיבים –
1 קילו קמח רגיל/לחם
50 גרם שמרים טריים/ או 2 כפות יבשים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
ביצה L
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה –
שמים בקערת המיקסר,
מים ואת השמרים מערבבים מעט ומחכים 5 דקות שיתפחו. לאחר מכן, מוסיפים סוכר , שמן , ביצה ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ,לשים במיקסר לישה איטית 10 ולפני הסוף מוסיפים את המלח .
אם מרגיש לכם שהבצק יבש להוסיף בטיפות מים .
לכבות ולהתפיח את הבצק כשעה.
לאחר כשעה , לכדרר לכדורים , לתת מנוחה נוספת חצי שעה,
ולאחר מכן ליצור “נחשים” מכל כדור וממנו ליצור את לחמניות השמינייה .
להבריש בביצה וסילאן ולפזר שומשום.
לאפות על 180 מעלות כחצי שעה לערך עד הזהבה.