קטגוריות
Uncategorized חגים לביבות צמחוני קציצות

במקום פשטידה הכנתי קציצות מעקודה

 

נאוה מלכה
קציצות מעקודה או מחמאר
אני אוהבת להכין אותם גם בשבת והכי בפסח
קציצות עם הרבה הרבה ירק
מאת – נאוה מלכה
המרכיבים – 
המלצה של נאוה – תכפילו כמויות.
4 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
2 גזרים מקולפים ומבושלים עד לריכוך
3 ביצים
בצל קצוץ
חופ עלי פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה
3 כפות קמח מצה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
כפית אבקת מרק עוף
כפית כורכום
אופן ההכנה – 
חשוב שתפוחי האדמה יהיו יבשים לגמרי, אפשרי לשים בתנור וליבש אותם..
לקלף ולמעוך גס,
ואת הגזר לחתוך לקוביות.
לשים את תפוחי האדמה והגזר בקערה ולהוסיף את הבצל הקצוץ, קמח המצה, ועשבי התיבול.
לטרוף היטב את הביצים להוסיף לקערה ולתבל.
לחמם מחבת עם שמן חצי עמוק, חשוב שהשמן יהיה חם.
ליצור קציצות ולטגן, לא להפוך עד שרואים שצד אחד הזהיב.
להעביר לנייר סופג.
טיפים:
חשוב שתפוחי האדמה יהיו יבשים והעיסה קרה לגמרי.
למעוך למרקם גושי.
אפשרי לוותר על הגזר אם לא אוהבים.
בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *