שמרים לשבת
שמרים שיישארו רכים גם אחרי 5 ימים
מתכון אליפות
עוגת שמרים רינת שושן
המרכיבים –
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
4 ביצים
חצי כוס שמן
200 גרם חמאה או מרגרינה
כפית מלח
כוס ורבע מים או טיפה יותר
מילוי שוקולד-
1וחצי כוסות סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
קינמון לפי טעם
תמצית וניל
חצי כוס מים ואולי יתר עד לקבלת המרקם
אפשר למלא גם בממרח שוקולד מוכן
אופן ההכנה –
את כל המרכיבים לשים במיקסר את המים להוסיף בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף .
ללוש לבצק רך וגמיש.
לתת התפחה שעה
אפשר גם במקרר לשים לילה.
לחלק ל 5
מכל חלק ליצור רולדות או קראנץ
לתת התפחה חצי שעה .
לאפייה 180 מעלות כחצי שעה או יותר
במילוי לשים מה שאוהבים
אפשר כל מילוי
גבינה , פרג , קינמון
מתאים גם לרוגלך