שוקים ברוטב פצצה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
קילו שוקיי עוף
חצי כוס שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כפית בזיליקום יבש
כפית כסברה יבשה
כף סילאן
אופן ההכנה –
ננקה , נשטוף ונסנן את השוקיים.
נסדר אותם בסיר מותאם לתנור.
נקח קערה ונשים את שמן הזית ושאר מרכיבי התיבול ונערבב.
נבריש את העופות בתערובת התיבול ונוסיף ככוס מים רותחים מהצד.
נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ולאחר כחצי שעה נוריד את המעלות ל 150 בערך .
כשהעוף מקבל צבע , נזגג שוב במעט סילאן לקבלת הצבע היפה הזה.
אם יש צורך להוסיף עוד מים אז להוסיף מהצד מים רותחים.
בהצלחה!!!
2 תגובות על “שוקיי עוף ברוטב פצצה רוצו להכין”
האים יש לכסות את התבנית בתנור?
אפשר בחצי שעה הראשונה ואחר כך להוציא