גלילות חצילים עם קציצות לשבת – וזה פשוט מעדן
מאת – Ariella Goldman
המרכיבים –
3 חצילים
פרוסות עגבנייה
טבעות פלפל חריף
לקציצות:
חצי ק”ג בשר טחון (צלעות עם השומן)
ביצה
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול קצוץ דק ומטוגן
3 כפות מי סודה
3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
5 עגבניות
פלפל חריף קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס וחצי מים חמים
אופן ההכנה –
תחילה נשים את כל מרכיבי הקציצות בקערה,
נערבב היטב עד איחוד (מומלץ בידיים) ונעביר למקרר לכמה דק’.
כמו כן, נמשיך בהכנת הרוטב.
בסיר רחב ושטוח נטגן מעט את העגבניות הקצוצות בשמן יחד עם הפלפל החריף והשום.
לאחר כמה דק’ נמעך את העגבניות במועך תפוחי אדמה
ונוסיף את רסק העגבניות, התבלינים והמים.
נבשל את הרוטב כרבע שעה, נסגור את האש ונשים בצד.
לאחר שמסת הקציצות התקררה במעט, נעשה ממנה את הקציצות
עגולות ויחסית גדולות ונטגן אותן עד הזהבה.
לאחר מכן, כאשר הקציצות והרוטב מוכן לנו,
נעבור לחצילים ואז להרכבתם.
את החצילים נפרוס לאורכם, פרוסות דקות.
לטגן עד הזהבה משני הצדדים או להבריש את פרוסות החציל
בשמן , ולסדר בתבנית אפייה ולאפות בחום גבוה עד הזהבה.
לצנן
לבנייה –
להניח פרוסה של חציל לרוחב ומעליה פרוסה לאורך (בצורת +)
באמצע להניח קציצה עגולה ועסיסית.
לסגור את קצוות החצילים סביב הקציצה בצורת עטיפה
ומעל כל מעטפת חציל להניח טבעת של פלפל ירוק חריף ופרוסת
עגבנייה ולסגור עם הקיסם.
לסדר אותם בתבנית ולצקת את הרוטב אל התבנית עד לחצי
מגובה החציל.
להכניס לתנור שחומם ל200 מעלות ולאפות עד הזהבה יפה.
בהצלחה!!!