שנהיה לראש ולא לזנב – בורקס בשר בצורת דג
מאת – Chen Kamisa
המרכיבים –
בצק עלים מאיזה מותג שאתם אוהבים כאשר הוא מופשר
חצי קילו פרגית חתוכה לרצועות/טחונה (אפשר גם להמיר לבשר טחון)
בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
סלסלת פטריות קצוצות
גזר מגורד
אופן ההכנה –
להכנת המלית נתחיל בטיגון חתיכות העוף ונוסיף אליהן את הבצל.
נטגן עד השחמה קלה ליצירת טעם ולמצב שאין נוזלים.
נתבל ונוריד מהאש .
נוסיף את הגזר, נערבב היטב ונמתין לצינון וקירור המלית.
על גבי ריבוע גדול של בצק העלים, נניח במרכז את המלית.
בשלב הזה אני יצרתי צורה של דג , אבל כמובן שאין חובה לכך.
בצורת אליפה נשים את המילוי ונתחיל לחתוך רצועות מכל צד .
נקפל אותן בצורת האליפסה ונוריד מהצדדים איפה שהבצק לא חלק מצורת הדג.
נוסיף משארית הבצק 3 משולשים שיצרנו ונשים 1 בכל צד ו1
מאחור כאשר הוא מדמה זנב.
נבריש בביצה ונפזר שומשום ונאפה בחום בינוני כ45 דק’.