קטגוריות
בשר חגים עוף ראש השנה

שנהיה לראש ולא לזנב – בורקס בשר בצורת דג  

Chen Kamisa

שנהיה לראש ולא לזנב – בורקס בשר בצורת דג

מאת – Chen Kamisa

המרכיבים – 

בצק עלים מאיזה מותג שאתם אוהבים כאשר הוא מופשר

חצי קילו פרגית חתוכה לרצועות/טחונה (אפשר גם להמיר לבשר טחון)

בצל קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

סלסלת פטריות קצוצות

גזר מגורד

אופן ההכנה –

להכנת המלית נתחיל בטיגון חתיכות העוף ונוסיף אליהן את הבצל.

נטגן עד השחמה קלה ליצירת טעם ולמצב שאין נוזלים.

נתבל ונוריד מהאש .

נוסיף את הגזר, נערבב היטב ונמתין לצינון וקירור המלית.

על גבי ריבוע גדול של בצק העלים, נניח במרכז את המלית.

בשלב הזה אני יצרתי צורה של דג , אבל כמובן שאין חובה לכך.

בצורת אליפה נשים את המילוי ונתחיל לחתוך רצועות מכל צד .

נקפל אותן בצורת האליפסה ונוריד מהצדדים איפה שהבצק לא חלק מצורת הדג.

נוסיף משארית הבצק 3 משולשים שיצרנו ונשים 1 בכל צד ו1

מאחור כאשר הוא מדמה זנב.

נבריש בביצה ונפזר שומשום ונאפה בחום בינוני כ45 דק’.

 

לעוד מתכונים לחגים לחצו כאן!

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *