קטגוריות
סלטים

מתכון למלפפונים מוחמצים של בית

מלפפונים במלח בטעם ביתי

צביה אורן

המרכיבים-
ק׳ג מלפפונים ירוקים קטנים שדה

מלח

מים

שמיר

פלפל חריף

שיני שום

אופן ההכנה –
יש לבחור במלפפונים קטנים, טריים ומוצקים.
באף שלב אין לדחוף את האצבעות לצנצנת!
החיידקים יגיעו לצנצנת.
יש לעקר את הצנצנת היטב.
שוטפים את המלפפונים הקטנים היטב, משרים בקערת מים קרים כשעה.
מכינים תמיסת מי מלח, על כל ליטר מים מוסיפים 25 גרם מלח גס.

מערבבים היטב עד שכל המלח נמס.
מעקרים את הצנצנת מאד חשוב.
מסדרים את המלפפונים בצנצנת כבישה עם עשבי תיבול והתבלינים ומוזגים את מי המלח.
מוסיפים 4-5 שיני שום שלמות ( מקולפות)
כף חומץ
1/4 צרור שמיר שטוף
1 פלפל 🌶️ אדום חריף חתוך לטבעות
סוגרים מאחסנים בצל3-4 ימים.
יותר נכון עד שהמלפפונים מחליפים את צבען.
שהמלפפונים מוכנים מעבירים למקרר.
טעים במיוחד, הקריספיות והמעט חריפות נותן שיק מיוחד,
טעים במיוחד בכריך שלנו ובכלל תוספת לכל דבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *