קטגוריות
חגים חלבי

מתכון לקרפלך גבינה לכבוד שבועות – בצק מומלץ מאוד

 

שרה פאול
מתכון לקרפלך בצק מומלץ מאוד
מאת שרה פאול
המרכיבים-
 ק”ג קמח
כוס חלב חמים
כוס מים חמים
קורט מלח
3 כפות שמן
ביצה
מילוי –
3 גבינות טוב טעם או טבורוג
חצי כוס סוכר
חלמון
סוכר וניל
גרידה לימון
אופן ההכנה –
לנפות קמח ומלח ולהוסיף שמן, מים וביצה.
ללוש את הבצק עד שאחיד וחלק .
להניח למנוחה כחצי שעה.
לערבב את המילוי לתערובת חלקה.
לחלק הבצק למספר כדורים ולרדד כל כדור לעובי 2 מ”מ.
לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי ,לקפל לכיסונים ולהדק היטב.(למי שיש מכונת פסטה עדיף לרדד במכונה ואם לא אז במערוך). בשלב זה אפשר להקפיא.
כשרוצים לבשל אז מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וכפית שמן.
כשרותח להכניס הכיסונים ולבשל עד שצפים.
לסנן לשים בקערה,
לפזר סוכר וסוכר וניל וחמאה בערך 100 גרם לנער הקערה שהכל יתכסה בחמאה והסוכר ובתיאבון.
מי שרוצה למלא בתפוחי אדמה או מילוי אחר זה אפשרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *