מתכון לקובה סלק
קובה אדומה שמתבשלת לשבת שלי
מתכון
מאת – ליה קוזשוילי
המרכיבים –
לבשר-
חצי קילו בשר טחון
בצל
שן שום
חופן כוסברה
כמון
מלח
פלפל בהרט
לקובה –
2 כוסות סולת
כפית מלח
בערך כוס מים
כף שמן זית
למרק –
סלרי
3 סלקים אפויים או מבושלים
מלח
לימון
פלפל שחור
סוכר
אופן ההכנה –
מטגנת קוביות בצל , שן שום כתוש , כוסברה קצוצה (אגרוף) מוסיפה מלח פלפל כמון קצת בהרט ומניחה להתקרר.
קובה:
2 כוסות סולת כפית מלח
לרוב כוס מים , מוסיפה לפי העין עד שהבצק נוח לעבודה, לא לח מידי ולא קשה
כף שמן זית
מכדררת לכדורים קטנים ומשטחת על כף היד, שמה מהבשר וסוגרת טוב טוב .
המרק
מטגנת סלרי וקוביות סלק מ- 3 סלקים עשר דקות עם כף סוכר.
בשלב הזה מוסיפה ליטר וחצי מים , כף מלח , 3 כפות סוכר , חצי כפית שטוחה פלפל , מיץ לימון שלם מבשלת קצת ומכניסה את הקובה.
לצבע אדום במיוחד מגרדת בצד על החלק הדק של הפומפיה סלק אדום במיוחד, מוסיפה למרק. שעה בישול וזה מוכן!