בורקס אמא ‘לה והפעם במילוי תפוחי אדמה ,בצל מטוגן ,פטריות ומעט זיתים
מאת ירדנה ג’נאח
מבטיחה לכם זה בצק נדיר וחדש
המרכיבים –
לבצק :
1 גביע יוגורט
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 אבקת אפיה
1 כפית מלח
2 כפיות חומץ
1 ביצה
5 כוסות קמח
למרוח –
200 גר חמאה
מילוי –
3 תפוחי אדמה מבושלים
מלח
פלפל
בצל מטוגן
פטריות
זיתים
מילוי גבינה –
כנען
בולגרית קוביה
חלבון
מלח
כך קמח
אופן ההכנה–
לעבד מרכיבי הבצק לבצק נעים ורך לגלגל בצק לגליל ולחתוך ל9-10 כדורים.כל כדור לגלגל לכדור חלק ולתת מנוחה. כ15 דקות מכוסה בנילון.
לפתוח כל כדור ממש דק . למרוח חמאה או מזולה 10 כדורים 200 גרם נכנס.
להניח אחד על השני להיעזר במעט
קמח.
לתת שוב מנוחה כחצי שעה.
ולפתוח יחד את כולם לבצק דק .למלא בגבינות לסגור ולשטח מעט …למרוח חלמון וביצה .180 מעלות עד להשחמה .
לגבינות : 1 כנען
1 בולגרית אפשר צפתית או כל גבינה קשה
מעט מלח
2 כפות קמח
והחלבון .
ניתן למלא בפירה מעורבב עם בצל מטוגן מלח ופלפל שחור
ליצור כדורים שטוחים .ירדי