בורקס גבינה מבצק פריך נעים וקל להכנה
מאת – אילנה לוי
המרכיבים –
הבצק: 3.5 כוסות קמח ( חצי ק”ג),
200 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות, (או נטורינה)
שמנת חמוצה,
1 אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח.
מילוי –
100גר צפתית
100 גר פטה
150 גר בולגרית
50 גר צהובה
ביצה
אופן ההכנה –
ללוש את כל חומרי הבצק רק עד איחוד כל החומרים. אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. מתקבל בצק רך, נעים לעבודה ולא דביק. להניח בצד. אין צורך להכניס למקרר.
בנתיים להכין את מילוי הגבינה-
150 גר’ גבינה צפתית 5 אחוז, 100 גר’ גבינת פטה, 150 גר’ גבינה בולגרית, 50 גר’ גבינה צהובה, ו -1 ביצה.
לגרד את כל הגבינות.
לחלק את הבצק ל – 3 חלקים.
לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים בעובי 2.5 ס”מ בערך.
לרדד כל עיגול, למלא בכפית מלית, לסגור בצביטות, להניח על נייר אפיה לא משומן, למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות ב – 190 מעלות. אפשר 2 תבניות בבת אחת בטורבו.
בהצלחה – אילנה
חג שמח
5 תגובות על “בוריקיטס בצק פריך משגע , במילוי גבינות עשיר”
איזה מתכונים טעימים. תודה
שלום ותודה – ניראה מתכון פשוט וקל (איזה יופי!!!).
שאלתי: כמה זמן אפיה בתנור ?
ת ו ד ה – אורית.
בערך חצי שעה זה תלוי בתנור תראי שהם זהובים יפה
אפשר להקפיא
כן