עוגת שמרים מעלפת
מאת – רוחמה כהן
המתכון של שרית מזיוף
אני שמתי חמאה במקום מרגרינה
המרכיבים –
1 ק”ג קמח
3 ביצים
חמאה /מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם (לא מומסת)
כוס שמן
כוס וחצי מים
כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות מלאות שמרים יבשים (20 גר)
מילוי –
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
כף נס קפה
ושמן בערך כוס
אפשר חמאה מומסת
אופן ההכנה –
הכנת בצק –
לערבב בקערת המיקסר המרכיבים של הבצק .
ללוש הכל ביחד כמה דקות עד שהבצק גמיש וחלק .
להתפיח מכוסה כשעה.
בקיץ אפשר להכניס לתפיחה במקרר לכמה שעות.
לאחר התפחה
לחלק ל- 8 ולהכין רולדות
מילוי –
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפות נס קפה
שמן לפי הצורך (עד לקבלת מרקם משחתי)
לערבב הכל יחד,
למרוח על כל מלבן ולגלגל רולדות.
כל 2 רולדות לגלגל לבורג
נוצרות 4 עוגות
לתת תפיחה חצי שעה
נמרח ביצה .
נכניס לתנור לחצי שעה בערך או 40 דקות , 180 מעלות
להכין סירופ סוכר –
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
למרוח על העוגה כשהעוגה חמה והסירופ קר
בתיאבון