עוגת הג’רבו המפורסמת של הונגריה
מכינים עם ריבת משמש ועדיף שתהיה תוצרת בית.
תמונה באדיבות –
רבקה חרמש
המרכיבים –
לבצק-
חצי קילו קמח
3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
250 גר חמאה
3 ביצים
קורט מלח
למלית-
ריבת משמשים
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
להוסיף לאגוזים גרידת לימון
ציפוי –
200 גרם שוקולד
חצי אריזה שמנת מתוקה
אופן הכנה –
הבצק – לשים מרכיבים במיקסר ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק לארבעה חלקים שווים
להכניס לקירור לילה.
לרדד כל חלק למלבן בעובי דק
לשים בתבנית על ניר אפיה.
למרוח ריבה ומעל אגוזים.
שוב בצק ושוב ריבה ואגוזים
ככה שכבות
לאפות 170 מעלות 40 דקות.
לאחר קירור להכין קרם שוקולד.
לחמם יחד שוקולד ושמנת
לשפוך על העוגה. לשים במקרר ליצוב השוקולד.
לאחר שמתייצב לחתוך.