קטגוריות
Uncategorized בשר עוף ראש השנה

זה האושפלו שהכנתי – יצא יאמי

 

תמר אלוני

אושפלו מתכון מושלם

מנה של המטבח הבוכרי

זה האושפלו שהכנתי – יצא יאמי

מאת – תמר אלוני

 

 

המרכיבים

3 בצלים גדולים

כקילו קוביות בשר שפונדרה/ כבש או פרגיות

אפשר לערבב גם פרגיות וגם בקר

כפית זרעי כמון

כפית זרעי כוסברה או קימל

כף כמון

3 כוסות אורז שטוף היטב

3 גזרים פרוסים דק

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

לטגן ולהשחים את הבצלים

אחר כך לטגן את הבשר או העוף יחד עם הבצל להוסיף להוסיף תבלינים. זרעי כמון וזרעי קימל+כמון, מרק עוף מלח ופלפל גרוס. לכסות במים ולבשל כשעה.

ואז להוסיף את הגזר +אורז .

לשים לב שהמים יכסו את האורז ב 5 סנטימטר .

לכסות את המכסה ומתחת לשים מגבת מטבח ולהמשיך לבישול על אש קטנה כשלושת רבעי השעה.

בתאבון❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *