אושפלו מתכון מושלם
מנה של המטבח הבוכרי
זה האושפלו שהכנתי – יצא יאמי
מאת – תמר אלוני
המרכיבים –
3 בצלים גדולים
כקילו קוביות בשר שפונדרה/ כבש או פרגיות
אפשר לערבב גם פרגיות וגם בקר
כפית זרעי כמון
כפית זרעי כוסברה או קימל
כף כמון
3 כוסות אורז שטוף היטב
3 גזרים פרוסים דק
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה–
לטגן ולהשחים את הבצלים
אחר כך לטגן את הבשר או העוף יחד עם הבצל להוסיף להוסיף תבלינים. זרעי כמון וזרעי קימל+כמון, מרק עוף מלח ופלפל גרוס. לכסות במים ולבשל כשעה.
ואז להוסיף את הגזר +אורז .
לשים לב שהמים יכסו את האורז ב 5 סנטימטר .
לכסות את המכסה ומתחת לשים מגבת מטבח ולהמשיך לבישול על אש קטנה כשלושת רבעי השעה.
בתאבון❤️