קטגוריות
טבעוני

מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי

  מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי מאת – זמירה גבורה המרכיבים –  קילו קמח לבן רגיל 25 גרם שמרים יבשים 6 כפות סוכר 6 כפות שמן זית כפית מלח 3 כוסות מים פושרים לציפוי: 400 גרם שומשום 2 כפות סוכר קערה עם מים אופן ההכנה –  להכנת הבייגלה, תחילה , נשים את מרכיבי הבייגלה, למעט המלח […]

קטגוריות
Uncategorized

עוגת גזר תפוחים השילוב בטעם המושלם

עוגת גזר ותפוחים בחושה וקלה שילוב טעמים מושלם   המרכיבים- 2 ביצים כוס סוכר גזר מגורד בחלק הדק. תפוח מגורד. תמצית וניל. חצי כוס שמן 2 כוסות קמח. כפית וחצי קינמון שקית אבקת אפיה. חצי כוס מים/מיץ תפוזים אופן ההכנה – לערבב את הכל לפי סדר ולצקת לתבנית אינגלייש קייק גדולה משומנת. או תבנית 24 […]

קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני

סלט כרוב אסיאתי הכי טעים שאכלתי

סלט כרוב אסיאתי הכי טעים שאכלתי מאת – אורלי אוחנה כהן המרכיבים –  חצי כרוב סגול חצי כרוב לבן 2 גזרים בצל סגול חצי צרור כוסברה קצוצה בוטנים קלויים (קצוצים או חצאים) לתיבול: 2-3 כפות שמן זית 2 כפות דבש שן שום כתושה 3 כפות סויה כפית שמן שומשום מיץ מלימון אחד מעט פלפל שחור […]

קטגוריות
חלבי עוגות עוגות גבינה

עוגת הגבינה הקלה שלי הכל בקערה אחת

קבועה אצלי כבר מעל 20 שנה מאת ליאת מזרחי עוגה קלה והכי טעימה תבנית עגולה בקוטר 24 המרכיבים – תחתית – 2 כוסות ביסקוויטים טחונים 100 גר חמאה תערובת 3 ביצים 500 גר גבינה לבנה אינסטנט פודינג וניל 3/4 כוס סוכר גרידת לימון ציפוי – 3 שקיות סוכר וניל 2 שמנת חמוצה אופן ההכנה – […]

קטגוריות
עוגיות

עוגיות קוקוס מופלאות שנמסות בפה

עוגיות קוקוס מופלאות שנמסות בפה מאת – Eti Galili Nissim המרכיבים –  4 כוסות קמח כוס קוקוס טחון 200 גרם חמאה/מחמאה 2 ביצים כוס סוכר חצי כוס שמן שקית אבקת אפייה אופן ההכנה –  במיקסר עם וו לישה נשים את כל מרכיבי העוגיות ונלוש הכל יחד מספר דקות עד איחוד הבצק. את הבצק נעביר למקרר […]

קטגוריות
עוגיות

פותחים את השבוע עם מתכון לעוגיות ביסקוטי שוות במיוחד

עוגיות ביסקוטי מזהירה מראש! זה מתכון מנצח 💥 שאני מכינה קבוע כל שבועיים. הבצק מאוד דביק ולא הכי נוח אבל זה 10 דק עבודה ואז רק זמני אפייה ארוכים. מתאימות לטו בשבט המרכיבים- 2.5 כוסות קמח מנופה 1 כפית א.אפייה חצי כפית א.סודה לשתייה חצי כפית מלח 3 ביצים 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

כך מכינים עוגת תפוזים עננים

  עוגת תפוזים ענניםגבוהה ומלאת אוויר תענוג   המתכון של דינה חיים תבנית אנג’ל המרכיבים- 6 ביצים להפריד כוס וחצי סוכר כוס מיץ תפוזים כוס שמן 2 וחצי כוסות קמח שקית אבקת אפייה שקית וניל גרידת תפוז קורט מלח אופן ההכנה – מקציפים חלבונים עם סוכר. מערבבים בקערה שמן ,מיץ חלמונים ואחר כך מוסיפים את […]

קטגוריות
Uncategorized

טנזיה מרוקאית – תוספת נהדרת לצד האורז או הקוסקוס

טנזיה מרוקאית – תוספת נהדרת לצד האורז או הקוסקוס מאת – אילנית בניזרי המרכיבים –  2 כפות שמן 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר מקל קינמון חצי כפית כורכום כוס מים רותחים 10 שזיפים מיובשים מגולענים 10 משמשים מיובשים כוס צימוקים 6 תאנים מיובשות חצויות חצי כוס חמוציות כוס שקדים […]

קטגוריות
צמחוני קציצות ראש השנה

המתכון לקציצות תפוחי אדמה הכי פשוט הכי טעים

המתכון הפשוט והטעים מתאים לכל סוף שבוע המרכיבים- 5-6 תפו’א כפית מרק עוף כפית כורכום חצי צרור כוסברה חצי צרור פטרוזיליה בצל מטוגן חצי כוס פירורי לחם 2 ביצים אופו ההכנה – נבשל את תפוחי האדמה נקלף ונרסק . נערבב יחד עם בצל , תבלינים ,ירק  ביצים ופירורי לחם . נטגן קציצות שטוחות בדמן עמוק […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

זאת עוגת הסבתות של פעם עם מילוי נדיב של תפוחי עץ

זאת עוגת הסבתותשל פעם עם מילוי נדיב של תפוחי עץ מאת – הודיה אוזן המרכיבים –  תבנית עגולה 24 ס”מ 10 תפוחי גרנד סמית מיץ מלימון אחד חצי כוס סוכר חום כהה (אפשר גם סוכר לבן אם אין) כפית קינמון לבלילת העוגה: 3 ביצים כוס סוכר 3/4 כוס שמן כפית תמצית וניל כוס ורבע קמח […]