קטגוריות
עוגות עוגות שמרים

קראנץ שמרים דאבל שוקולד

שמרים שוקולד מפוצצת בשוקולד כמות לתבנית אינגליש לעוגה אחת ממליצה להכפיל ולהכין 2 עוגות כאםה המרכיבים – לבצק 250 ג קמח (2כוסות פחות 3כפות) 4 גר שמרים יבשים 40 גרם (4 כפות) סוכר 50 גרם חמאה רכה ביצה 75 מ”ל חלב (1/3 כוס) 1/2 כפית תמצית וניל קורט מלח מלית שוקולד קקאו 75ג חמאה/מחמאה 75ג […]

קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות פרווה ראש השנה

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה קלה ב- 5 דקות – העוגה המושלמת לקפה

  זאת העוגה המושלמת לקפה עוגת קינמון ואגוזים של הסבתות קלה קלה 5 דקות והיא שלכם מאת – Miri Avraham Ben Kalifa המתכון לתבנית אינגליש קייק אפשר להכפיל כמות לתבנית עגולה 26 המרכיבים- 2 ביצים חצי כוס סוכר חצי כוס שמן כוס קמח תופח כפית תמצית וניל חצי כוס שמנת מתוקה או חצי גביע שמנת […]

קטגוריות
בשר קציצות

שופלור – קציצות וכרובית בנוסח מרוקאי

  שופלור זה תבשיל עם כרוביות בנוסח מרוקאי זהבית מור משתפת המרכיבים- לתערובת קציצות- חצי קילו בשר טחון או עוף טחון כוסברה פטרוזיליה בצל פרוסת לחם רטוב     וסחוט מלח פלפל פפריקה כמון לרוטב בצל שום מלח פלפל פפריקה כמון כורכום פרחי כרובית מרק עוף אופן ההכנה – תערובת הבשר – שמה   הכל במטחנה קוצצת  […]

קטגוריות
עוגיות

רולדות תמרים הבצק הכי פריך שיש

רולדות תמרים ואגוזים הבצק הכי פריך שיש מאת נועם זיגדון המרכיבים – לבצק ½-3 כוסות קמח תופח של נפלאות ½ כוס שמן ½ כוס מיץ תפוזים ¼ כוס סוכר 200 גרם חמאה / מחמאה למילוי קופסא ממרח תמרים 1 כפית קינמון חופן אגוזים קצוצים אופן ההכנה – ללוש את כל החומרים לבצק אחיד ורך. לכסות […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

עוגת תפוזים גבוהה ושווה

  עוגת תפוזים גבוהה ונימוחה   המרכיבים- 6 ביצים כוס סוכר כוס שמן גרידת תפוז 2 שקיות סוכר וניל כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח תופח אופן ההכנה- להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב. לאט לאט להוסיף את הרטובים ולבסוף להוסיף את הקמח בתנועות קיפול כוס מידה אוניברסלית להכין תבנית אנודייז ללא שימון או סיר […]

קטגוריות
Uncategorized

אין על הפחזניות האלה הכי מוצלחות שיש

  הפחזניות של מאיה בוטראשווילי המתכון הכי מוצלח   המרכיבים- 100 גר חמאה כוס חלב כף סוכר שקית סוכר ווניל כוס קמח קורט מלח 4 ביצים אופן ההכנה – להרתיח חלב חמאה מלח,וניל וסוכר. כשרותח להוסיף קמח לערבב  ומיד להוריד מהאש. לקרר קצת ולהעביר למיקסר על וו גיטרה לערבל ולקרר ואז ביצה אחר ביצה להטמיע […]

קטגוריות
עוגיות

אלפחורס ריבת חלב – הפתעה מתוקה לאורחים

אלפחורס ריבת חלב וקוקוס – הפתעה מתוקה לאורחים מאת – אורלי קיזילדג המרכיבים –  200 גרם חמאה קרה 100 גרם אבקת סוכר שקית סוכר וניל 4 חלמונים 250 גרם קמח לבן 200 גרם קורנפלור 2 כפיות אבקת אפייה קורט כפית מלח למילוי: ריבת חלב לא נוזלית קוקוס טחון אופן ההכנה –  תחילה, נחתוך את החמאה […]

קטגוריות
Uncategorized

אצלנו היא הולכת רק עם ריבת שזיפים

אצלנו היא הולכת רק עם ריבת שזיפים מאת – חני קונאשוילי המרכיבים –  תבנית חד פעמית בינונית לבצק: 350 גרם קמח שקית אבקת אפייה קורט סודה לשתיה 120 גרם חמאה רבע כוס שמן רבע כוס סוכר שקית סוכר וניל 2 כפות מיץ תפוזים ביצה חצי כפית מלח אופן ההכנה –  להכנת הבצק נשים את כל […]

קטגוריות
עוגיות ראש השנה

מתכון לעוגיות בולו – הכי טעימות לקפה

המרכיבים- 3 ביצים כוס סוכר כוס שמן 100 גר’ צימוקים 4 כפות שומשום 2 שקיות סוכר וניל 2 שקיות אבקת אפייה 4 וחצי כוסות קמח קצת זרעי שומר – אניס אופן ההכנה – טורפים ומערבבים שמן ביצים וסוכר . מוסיפים בהדרגה את כל החומרים. לשים לבצק אחיד. ולתת מנוחה של שעה לבצק. יוצרים עוגיות בצורה […]

קטגוריות
טבעוני סלטים

סלט גזר מבושל עם ניחוח של נוסטלגיה

סלט גזר מבושל עם ניחוח של נוסטלגיה מאת – צביה אורן המרכיבים –  5-6 גזרים תיבול: 3 כפות שמן זית 3 שיני שום כתושות כף אריסה כפית פפריקה אדומה מתוקה 1/2 כפית כמון כפית צ׳ילי חריף מלח ופלפל שחור לפי הטעם מיץ מלימון אחד חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט אופן ההכנה –  את הגזרים נקלף ונחתוך […]