קטגוריות
טבעוני סלטים

סלט גזר מבושל עם ניחוח של נוסטלגיה

סלט גזר מבושל עם ניחוח של נוסטלגיה מאת – צביה אורן המרכיבים –  5-6 גזרים תיבול: 3 כפות שמן זית 3 שיני שום כתושות כף אריסה כפית פפריקה אדומה מתוקה 1/2 כפית כמון כפית צ׳ילי חריף מלח ופלפל שחור לפי הטעם מיץ מלימון אחד חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט אופן ההכנה –  את הגזרים נקלף ונחתוך […]

קטגוריות
עוגות

טורט דבש עסיסית ונימוחה – שלא תרצו להפסיק לנשנש

טורט דבש עסיסית ונימוחה – שלא תרצו להפסיק לנשנש מאת – ליזט יחיאל המרכיבים –  6 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס דבש חצי כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים שקית סוכר וניל קורט מלח כפית קינמון 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה אופן ההכנה –  תחילה נפריד את הביצים, את החלבונים לקערת המיקסר והחלמונים […]

קטגוריות
Uncategorized בשר ראש השנה

מתכון לצלי כתף בקר מספר 5 ברוטב יין אדום ופטריות

  מתכון לצלי כתף בקר מספר 5 ברוטב יין אדום ופטריות נועם זיגדון המרכיבים- נתח  ק”ג + צלי כתף 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות ½ ראש שיני שום פרוס 1 סלסלת פטריות שמפיניון 1 סלסלת פטריות פורטבלו חתוכים לרבעים 1-2 כוס יין אדום יבש ¼ כוס שמן 3-4 ציר בשר ½ -1 כפות דבש 1 […]

קטגוריות
צמחוני ראש השנה

מתכון לקוגל פשטידת אטריות

קוגל אשכנזי בסיגנון  מרוקאי…   מאת אתי בוזגלו המרכיבים- 400 גר אטריות דקות 3 ביצים כפית מלח חצי כוס סוכר (אפשר שליש) חצי כוס שמן 1 א.אפיה 1 סוכר וניל כף קינמון קורט אגוז מוסקט לא חייב פלפל שחור אופן ההכנה – את האטריות להכניס לסיר עם מים רותחים ולבשל כמה דקות. בסיר להכניס סוכר […]

קטגוריות
טבעוני צמחוני

קרקר בריאות טעים בטירוף – בדיוק 5 דקות עבודה !

קרקרים בריאים טעימים וסופר קלים להכנה מאת רותי חקון את הקרקרים האלה תכינו שוב ושוב המרכיבים- כוס קמח כוסמין חצי כוס שיבולת שועל כוס מעורבבת של: גרעיני חמניה,דלעת,שומשום,זרעי פשתן,צי׳ה 2כפות שמן זית 2כפות שמן חמניות (אפשר גם שמן זית במקום) 2 כוסות מים חצי כפית מלח אפשר קצת תבלינים כמו קימל או קצח אופן ההכנה […]

קטגוריות
חלבי צמחוני

בורקס תרד וגבינות מבצק פילאס טורקי כמו בשווקים

בורקס תרד וגבינות מבצק פילאס טורקי כמו בשווקים מאת – רינה חדד המרכיבים –  בצק פילאס טורקי קפוא חבילת גבינה מלוחה (בולגרית או פטה לדוגמא) גביע קוטג’ חופן גבינה צהובה מגורדת קופסאת תרד קצוצה ביצה לעיטור מעל הבורקס: ביצה טרופה חופן שומשום חופן קצח אופן ההכנה –  תחילה נוציא את בצק הפילאס להפשרה למקרר כמה […]

קטגוריות
ראש השנה

מתכון לבשר אונטריב שהוא מעדן

  אונטריב עם בצל פטריות  מעדן מאת – נוי אביטן   המרכיבים – קילו וחצי נתח אונטריב חתוך לקוביות 3 בצלים פרוסים חבילת פטריות טריות 2 כפות סילאן מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כפית פפריקה חצי כפית בהרט חצי כפית כורכום אופן ההכנה – ראשית, את הבשר לטגן קלות בשמן מכל הצדדים ולהוציא לצלחת. […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

לא יאמן כמה קל להכין עוגת סולת כזו טעימה

לא יאמן כמה קל להכין עוגת סולת כזו טעימה מאת – תמי מורד המרכיבים –  4 ביצים קורט מלח 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס וחצי סולת חצי כוס קוקוס טחון כוס קמח שקית אבקת אפייה כוס מיץ תפוזים לסירופ: כוס וחצי סוכר כוס מים 2 שקיות סוכר וניל מיץ מחצי […]

קטגוריות
Uncategorized טבעוני צמחוני

מתכון למרק אפונה נהדר פשוט מוצלח

מרק אפונה. איזה כייף לאכול צלחת מרק שקר בחוץ. כייף לאכול צלחת מרק בצהרים או בערב. מרק אפונה צביה אורן המרכיבים– 1 בצל בינוני פרוס לקוביות 2 כפות שמן זית 1 שקית אפונה סנפרוסט 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 1 קישוא נקי וחתוך. לקוביות […]

קטגוריות
עוגיות צמחוני

הכי ממכר שיש – עוגיות פיצוחים קלות ומהירות

הכי מהירות הכי טעימות ללא גלוטן ללא קמח ללא שומן פרווה המרכיבים- 1 כוס גרעיני חמניה 2 כוס גרעיני דלעת 1 כוס מקלות שקדים 3 כפות שומשום 1/2 כוס סוכר חום 1 לימון קליפה ומיץ 3 חלבונים אופן ההכנה – לערבב יחד הכל לתערובת חלקה. לשמן נייר להניח כפות על הניר. אפיה 165 מעלות, כ- […]