קטגוריות
Uncategorized

לחם בית עם ביצה במיוחד לפורים

מנהג פורים מבית סבתי ז”ל- יפעת כהן ישראלי
לחם עם ביצה
זהו מנהג מרוקאי.
סבתא של ז”ל סיפרה שבמרוקו קראו לזה “לעיונה דהמן” = העין של המן
גם לנו, הנכדים שלה, הייתה מכינה כל פורים.. זה היה המשלוח מנות בצרוף שטר .
בנוסף לבורקוקש ולחם “משמנה” מתוק
מתכון של לחם בית
המרכיבים-
1 קג קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
1 כף מלח
4 כוסות (חד”פ קר) מים פושרים
אופן ההכנה –
נעביר מרכיבים לקערת המיקסר ללישה של 10 דקות
מתפיחים עד להכפלה כשעה וחצי.
מכינים כדורי בצק מסדרים כפרח ובאמצע שמים ביצה אפשר לבשל קצת לפני.
נותנים לפרחים לתפוח מברישים בביצה,
ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות.
חג פורים שמח

לחם בית עם ביצה במיוחד לפורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version